Zenica

Uskoro odluka o Hotelu Rudar kao Studentskom centru 2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uskoro odluka o Hotelu Rudar kao Studentskom centru 2  – Kapacitet Studentskog centra zeničkog Univerziteta od 220 kreveta i ove jeseni bio je nedovoljan da bi odgovorio svim pristiglim studentskim aplikacijama za smještaj i ishranu u njemu.

-Svake godine broj studentskih zahtjeva znatno je veći od naših smještajnih mogućnosti, a i ove godine aplicirao nam je 281 student, te su nakon obavljene konkursne procedure svi naši kapaciteti potpuno popunjeni, a čak šezdeset i jednog zainteresovanog studenta nažalost nismo mogli primiti na smještaj, potvrdio nam je Dino Eminović, direktor ovog centra, dodajući da je proširenje kapaciteta ovog Doma zaista nužno.

-U tom cilju komisija koju je formirala Vlada ZDK već je obavila inicijalne razgovore sa upravom zeničkog Rudnika o mogućnostima da se zgrada bivšeg Hotela Rudar pripoji zeničkom Univerzitetu, te da se osposobi za namjene Studentskog centra 2 u Zenici, o čemu ova komisija treba pripremiti i elaborat i uputiti ga kantonalnoj Vladi i Skupštini na odlučivanje, navodi direktor Eminović, očekujući da bi ovo pitanje moglo biti riješeno u naredne dvije akademske godine.    (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno