Demirel Delić

Uspavanka za Robija K. umjesto recenzije knjige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspavanka za Robija K. umjesto recenzije knjige- Umjesto recenzije knjige Viktora Ivančića “Bilježnica Robija K.”

Ovaj raspust sam proveo u Sarajevu. Tu su mene doveli moji mama i tata sa škodilakom. E ako se pitate kako to da su teta Eržika i barba Joža sada u Sarajevu, zajebali ste se u startu. Oni nisu naša jedina rodbina, mi smo došli kod tete Ajše i šjor Milana. E, ali tu nije bila moja Renči, tu je bila moja Emina, to je moja bosanska ljubav. Mi smo i danas furali skupa po Baščaršiji. Skupa smo ždrokali čevapčiće pet u pola s puno luka. E, ali tu je nastao zajeb.

JADIKOVKA O ZECU

Kada je Emina otišla u svoj haustor, a ja u rezidenciju u kojoj odsjedamo kod rodbine, ja sam se sjetio da još sam ja mali dječak. Uglavnom, zajeb sa ćevapima sa puno luka je nastao kad ja sam skopčao da ja nikad neću zaspati jer muči me neka žgaravica. A onda sam ja ubrao da kada ti nije dobro, ti se sjeti da mali si još dječak, iako furaš sa novom ribom ovo ljeto. Iz kreveta sam dreknijo po mamu da dođe jerbo ću ja umrijeti od ljutoće u drobu. Ja sam se sjetio da svi mali dječaki vole da zaspu kad mame i tate im pričaju priče za laku noć. I tada sam ja mami naredijo da priča mi priču jer samo ću ja tako zaspati.

Mama je meni počela tihim glasom pjevušiti da kako u jednoj zimskoj noći tam gdje je visok brijeg, smrznio se potočić i pokrio ga snijeg. E a jedan mali zeko taj potok traž svud, i da gdje je kud je nestao to njemu tišti grud. Ja sam već bijo u fazonu kromikus popizdikus zbog jadnog zeke. Jer ja sam junački dječak, ali ni moje kameno srce nije imuno na jadnog zeka.

E, ali kada je mama nastavila sa jadikovkom o zecu, ja sam već počeo da jecam. Jer zeko plače, plače za potočićem tim i žali žali srcem svim i tužan misli zeko da gdje je potok taj. Ja više nisam mogao da izdržim i skočijo sam iz kreveta pun suza i onako jadan u jecaju dreknijo: N bava kua?! Pa kakva je ovo morbidna uspavanka, ovo je noćna mora.

Tata je utrčao u sobu i rekao da koji je nama? Pa šta vas ne mogu pustiti same ni dva minuta, vi se već šporkate. Tu je mama ka nešto njemu da objašnjavala da pjevala mi je dječju pjesmu, da ja sam ka njeno zlato jer imam mekano srce i da ona sada ne zna kako da me utješi. Ja sam jecao i tražio dah. Tata je rekao da mama začepi i da sad će da vidi kako pravi roditelj pedamgoški da uspavljuje malu pantaganu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno