Košarka

Uspješan nastup ženske i muške košarkaške ekipe mladih iz Zenice na završnici sportskih igara u Splitu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 19. augusta u Splitu počela je velika međunarodna zvršnica 28.sezone Plazma sportskih igara. Na završnici sudjeluju mladi iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije.

Ova manifestacija najveća amaterska sportska manifestacija u Evropi, te se u Splitu spustio zastor na još jednu uspješnu sezonu. Državni pobjednici u deset sportskih disciplina družili su se, zabavljali i takmičili. Bosnu i Hercegovinu predstavljali su i takmičari iz Zenice.

Sinoć si završena takmičenja u košarci 3×3 u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ekipa 2009.godište iz Zenice pod imenom „Četvorka“ osvojila je drugo mjesto, a djevojčice su izgubile u finalu od predstavnika iz Hrvatske. S druge strane i dječaci rođeni 2009.godine pod imenom „All Stars“ igrali su finale, gdje su poraženi od ekipe iz Srbije.

Za ekipu „All Stars“ nastupili su: Članjak, Pojskić, Zukić i Mutapčić, trener muške ekipe bio je Dino Duranović, dok su za ekipu „Četvorka“ nastupile: Zeljko, Karray, Smaka i Jašarević, a trener ove selekcije bio je Omar Piljug.

Svakako i ove regionalen igre mladih su potvrda da u Zenici ima mnogo talenta, posebno u košarci, gdje je inače veliki interes za treniranje kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Autor: sportbc.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno