Ostali sportovi

Vedad Karić generalni pobjednik međunarodnog maratona “Wild race Livno”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Po prelijepim i netaknutim prirodnim krajolicima oko grada Livna jučer je u organizaciji sportsko ekološke udruge “Trail” održan je međunarodni biciklistički maraton na kome su snage odmjerili najbolji bosanskohercegovački i hrvatski biciklisti.

Utrku dugu 65 kilometara sa ukupnom elevacijom od 1200 metara, najbrže je prešao naš zeničanin, član biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN”, Vedad Karić sa vremenom od 2:33:34, ostavivši iza sebe drugoplasiranog skoro 6 minuta.

“Svaka pobjeda nosi sa sobom emocije pa tako i ova. Moj bivši klubski kolega Antonio, kao organizator utrke, odradio je nevjerovatan posao i okupio najbolje vozače iz naše države i Hrvatske i tako nas primorao da izvučemo čak i više od svog maksimuma za pobjedu. Jaka konkurencija vam uvijek pokaže ustvari u kakvom ste stanju sa spremom, a evo današnja pobjeda je zapravo dokaz da se zaista nalazim u top formi cijelu sezonu. Kao i do sada, neću se opuštati i nastavljam da radim po planu kako bi priveo sezonu na najbolji mogući način, iako je već do sada nevjerovatna.”, riječi su zeničkog bicikliste Vedada Karića.

Iz biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” su nam potvrdili da će naredni njihov nastup biti u subotu u Mostaru na utrci Individualnog hronometra u Mostaru, a dan poslije 08.09. u nedjelju organizuju “Zeničku biciklijadu” sa centralnim mjestom manifestacije na Kamberovića polju na koju vas pozivaju da im se pridružite bez obzira na starosnu dob.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno