Ostali sportovi

Vedad Karić osvajač Premijer lige BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Današnjom utrkom i drugim mjestom u Žepču, najbolji bosansko-hercegovački biciklista i član biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” iz Zenice je nastupe u domaćem prvenstvu završio osvajanjem naslova Premijer lige BiH na drumu u individualnoj konkurenciji. Iako mu je bilo potrebno samo 30 bodova, odnosno osvojeno 6. mjesto, ništa nije prepuštao slučaju, pa je na profilu staze koja mu nikako ne odgovara ipak uspio doći do postolja i tako dodati novih 75 bodova.

“Jako sam sretan, sezona je jako duga i imati konstantu cijelu godinu je zaista jako teško. Veliki broj nastupa u obje discipline (MTB i drum), kako u državi, tako i izvan nje, donosi mnogo problema u samom planiranju ali i pripremi za same nastupe. Danas sam se malo plašio kako će sve završiti, obzirom da mi profil staze i vrsta utrke nikako ne odgovara jer je riječ o šprinterskoj utrci, međutim, evo snašao sam se jako dobro i na kraju završio na 2. mjestu, što je svakako za pohvalu.”

Na pitanje: Kako uspijevaš uskladiti svoje poslovne obaveze sa treningom, obzirom da si pripadnik Oružanih Snaga BiH?

Vedad odgovara: “Vojska te profilira, jednostavno ti neda da trošiš svoje vrijeme uzalud. Smatram da je Ministarstvo odbrane BiH jedno od rijetkih koje ima za cilj da ima svog pripadnika u sportu, naročito nas uspješne, te zbog toga su baš susretljivi prema sportistima, a naši nastupi na takmičenjima, odnosno izostanci sa posla su regulisani odlukom ministra odbrane, a mi se evo na najbolji način odužimo. Uz to sve, kao poručnik OS BiH mogu reći da sam ponosan što sam dio ovog sistema.”

Iako je domaće prvenstvo završeno, Vedad naredna dva vikenda nastupa u dresu reprezentacije na drumskim utrkama balkanskog prvenstva i etapnoj utrci UCI 2.2 “Trka kroz Srbiju”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno