Ostali sportovi

Vedad Karić seniorski viceprvak Balkana u MTB maratonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš Zeničanin ne prestaje nizati rezultate, kako na domaćoj, tako i međunarodnoj sceni.

Novi međunarodni Vedadov uspjeh, ovog puta u dresu reprezentacije jeste srebrena medalja na balkanskom prvenstvu u MTB maratonu, a domaćin istoimenog prvenstva je bio biciklistički savez Bosne i Hercegovine u parku prirode Blidinje.

“Iskren da budem, jako sam sretan ali i žalostan sa postignutim rezultatom, jer sam 9 kilometara prije cilja imao prvo mjesto sa preko minute prednosti od drugoplasiranog, međutim imao sam jedan nesmotren pad gdje sam povrijedio lijevu nogu koja me u konačnici koštala pobjede. Ipak, sa ovim rezultatom sam postao prvi biciklista koji je osvojio medalju na balkanskom prvenstvu u tri različite discipline, do sada sam to činio na drumu i MTB XCO, i to je ono što me zaista čini ponosnim.”

Zenica treba i mora biti ponosna na svoje sportiste, oni su ti koji sa ponosom nose grb našeg grada, naše države, jer zaista nije mala stvar kada nas obraduju sa ovakvim rezultatima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno