Ostali sportovi

Finale Džematske lige – srijeda od 18h u Areni

Završnica Malonogometne lige Zenica
Završnica Malonogometne lige Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliko Finale Džematske lige – srijeda od 18h u Areni – Finale koje smo svi čekali – Nakon 1900 odigranih minuta u 4. sezoni, došao je red i na dugo očekivano finale. U srijedu, 14.09.2016. od 18:00 na centralnom terenu gradske Arene počinje vjerovatno najiščekivaniji futsal događaj u Zenici ove godine. Posjetioci će moći da uživaju u kremi omladinske zeničke futsal scene kroz dvije takmičarske i jednu revijalnu utakmicu.

Program otvara utakmica za treće mjesto između Gornje Gračanice i Varošišta. Mnogi su vidjeli ekipu G.Gračanice u finalu međutim i ovaj plasman je fantastičan uspjeh ako se uzme broj i kvalitet ostalih ekipa. Varošište je mnoge iznenadilo svojom upornošću do samog kraja lige, a ustrajnost strijelaca na golovima im je donio i priliku da osvoje visoko treće mjesto u 4. sezoni. Igrači Gornje Gračanice na koje treba pripaziti su u prvom redu Armin Tutnjić a zatim i Nermin Kavazović uz buđenje Nezira Kadrića, prvi igrač Varošišta, na kojem će biti najveći pritisak da postigne odlučujuće golove, je zasigurno Elvis Imamović koji 11 golova dijeli drugo mjesto sa Almirom Doglodom iz Pojska što je samo 3 gola iza prvog strijelca lige Emina Omerdića.

Nakon što saznamo koja ekipa osvaja treće mjesto 4. sezone, posjetioce očekuje revijalni susret između ekipa Imami i ekipe Sveštenici. Poznato je da religijski službenici u Zenici vole fudbal a to će pokazati i svima koji odluče da svoje vrijeme provedu kvalitetno i ispunjeno. Očekuje nas kvalitetan, a sudeći po prikazanim igrama ekipe Imami, kao i poznatim prethodnim utakmicama ekipe Sveštenici, i krajnje neizvjestan susret.

Posjetioci će imati priliku i da osvoje mnogobrojne nagrade, kao i da uživaju u bajramskim delicijama koje će biti ponuđene na ulazu u arenu. Neke od nagrada koje očekuju one najsretnije ali i najspretnije su kartice sa ultra dopunom, majice, i novčane nagrade, kao i posebno iznenađenje futsal kluba MNK Calp iz Zenice.

14303926_10210410513757993_1109595211_oSusret koji će nam dati odgovor na pitanje koja je to ekipa najbolja u četvrtoj sezoni se igra između ekipa Gornja Zenica i Pojske. To su dvije ekipe koje su pokazale pored futsal znanja i fantastičan timski duh koji ih je naposljetku i doveo u finale. Obje ekipe svojim primjerom ozbiljnog pristupa takmičenju služe kao primjer ostalim ekipama te nam obećavaju jaku utakmicu do posljednjeg sudijskog zvižduka. Gornja Zenica pod menadžerskom i trenerskom palicom Nermina Ćelenke ima par dragulja zeničke futsal scene, u prvom redu Emina Omerdića, zatim i Ismeta Dogloda. Bitno je napomenuti da Emin Omerdić trenutno vodi na listi strijelaca 4. sezone sa 14 golova dok su pratioci Elvis Imamović i Almir Doglod na 11 postignutih golova, a ako se tu još doda Ismet Doglod vreba na četvrtom mjestu sa 10 postignutih golova i to što sva četiri igrača nastupaju ili u utakmici finala ili utakmice za treće mjesto, donosi nam još jednu neizvjesnu borbu za nagradu za najboljeg strijelca. Sa druge strane, Pojske pod vodstvom Semira Smajlovića pokazuju izvanredan timski duh i zalaganje ukomponovani sa znanjem futsala. Igrači Pojska na koje trebamo obratiti pažnju i koji svojom lucidnošću mogu odlučiti utakmicu su Kabir Babić, i Almir Doglod, koji kao što smo već spomenuli ima motiv više a to je priznanje za najboljeg strijelca.

Nakon finalnog susreta, počinje ceremonija dodjela nagrada i priznanja za najbolje pojedince i to u kategorijama najbolji strijelac i najbolji golman, zatim najboljoj ekipi u kategoriji Fair-play, i naravno nagrade ekipama koje su zauzele četvrto, treće, drugo i prvo mjesto.

Završetkom ceremonije završava se uzbudljiva 4. sezona što otvara poglavlje još uzbudljivije i još kvalitetnije 5. sezone Omladinske malonogometne džematske lige u Zenici.

S.T.

Više informacija o ligi i samom projektu možete potražiti na www.dzematskaliga.com kao i www.facebook.com/dzliga.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno