Biznis

VIDEO: 3D prezentacija buduće vangradske dionice Glavne gradske magistrale Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona i Kantonalna Direkcija za ceste ZDK objavili su 13.06.2024. godine obavještenje o nabavci za odabir izvođača radova za rekonstrukciju dijela regionalne ceste R445 Zenica – Lašva u sastavu vangradske dionice Glavne gradske magistrale (GGM) u Zenici.

Rok za dostavljanje ponuda ističe sredinom ove sedmice, a projektant dionice, zenički „Invest-projekt“ d.o.o. uradio je 3D verziju buduće vangradske dionice GGM-a koju investitor resorno kantonalno ministarstvo i Vlada ZDK žele podijeliti sa građanima.

– Nastavak radova na izgradnji Glavne gradske magistrale čekao se punih osam godina i možemo kazati da smo uspjeli otkloniti sve barijere koje su stajale na izgradnji ovog puta koji će mnogo značiti za građane Zenice i za privredni razvoj našeg grada.

Ukupna dužina vangradske dionice GGM-a u sklopu regionalne ceste R445 je 4,06 kilometara, a prva faza čija bi gradnja trebali početi ovog ljeta duga je 1,25 kilometara i prostire se od kružnog toka Bojin vir do skretanja za naselje Lukovo Polje – kaže Adnan Šabani, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona.

U aprilu 2016. godine svečano je puštena u promet 3,25 kilometara duga gradska dionica GGM-a. Izgradnjom preostalih 4,06 kilometara i spojem sa mostom Drivuša preko rijeke Bosne, bit će napravljena izuzetno dobra veza putne mreže na lijevoj obali rijeke Bosne sa magistralnom cestom M-17 i autocestom na koridoru Vc, što će doprinijeti značajnom smanjenju saobraćajnih gužvi u Zenici.

Procijenjena ukupna vrijednost projekta koji je bio predmet okvirnog sporazuma iznosi 3.173.504,27 KM bez PDV-a.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno