Naše

VIDEO: Daleko od očiju nadležnih – Na Mošćanici zapaljene stotine guma, stub dima vidljiv čak iz grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mještani Mošćanice javili su se Zenicablogu večeras sa snimcima i fotografijama najnovijeg eko incidenta na području Grada Zenica.

Poslali su nam video, kako kažu, spaljivanja na tone guma na lokaciji starog površinskog kopa na Mošćanici. Potvrđeno nam je da se dim vidio čak iz područja samog centra Grada.

Prema opisu, lokacija je udaljena manje od 500 metara zračne linije od sela Mošćanica, a mještani tvrde da je ovo samo jedna u nizu sličnih paljevina.

– Na istoj lokaciji postoje tragovi ranijih paljevina, čak i ostaci žice koja je “izvlačena” iz zapaljenog materijala. Večeras se stub crnog dima dizao desetinama metara iznad i nošen strujom vjetra ka Kaknju. Na istoj lokaciji se dešava spaljivanje plastičnog autootpada, odlaganje kabastog otpada, mesarskog otpada i šuta, kažu mještani.

Oni apeluju, kako kažu, ne prvi put, da komunalna policija i inspekcijski organi konačno počnu brinuti o svakom dijelu Grada Zenica i svim njegovim mjesnim zajednicama, jer ovakva nedjela nije moguće uraditi da baš niko ništa ne vidi.

-Iako udaljeno 10-ak km od grada, to ne znači da će zatrovani biti samo mještani Mošćanice, nego dim ide kilometrima dalje…kažu. Pogledajte zastrašujuće snimke ljudskog bahaćenja i nemara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno