Info

VIDEO: Hronologija – Srebrenica – 6.-19. juli 1995.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Modul: Prijenos znanja – Srebrenica – 6.-19. juli 1995.“

Nasuprot radikalizaciji i polarizaciji stavova u Bosni i Hercegovini i regiji o dešavanjima u Srebrenici 1995. godine, te svakodnevnom poricanju genocida u javnom prostoru, FAMA Metodologija daje svoj doprinos činjenicama baziranim na dokazima, svjedočenjima, izvještajima i presudama ratnim zločincima i prezentira projekat „Modul: Prijenos znanja – Srebrenica – 6.-19. juli 1995.“ FAMA Metodologija usmjerava fokus na hronološki prikaz dešavanja u i oko Srebrenice u periodu od 6. do 19. jula 1995. godine. Ovaj edukacijski modul se zasniva na video dokumentarnoj animaciji (2010.) i Javnom času „Mapiranje genocida i post-genocidno društvo“ (2015.).

Projekat je predstavljen na OVOM linku – KLINI OVDJE:

MODUL: TRANSFER ZNANJA

U današnjem svijetu sukobljenih prioriteta, percepcija koje se brzo mijenjaju i uznemirujućih pokušaja da se diskvalificiraju uzroci i posljedice važnih događaja, FAMA Kolekcija je u jedinstvenoj poziciji da premosti trenutni jaz između potrebe da se očuva integritet činjenica i olakša prenos znanja kao odgovor na društvo rizika 21. stoljeća. Kako bismo izvršili ovaj zadatak, razvili smo „Modul: prenos znanja“ s ciljem očuvanja sjećanja, zaštite kulture sjećanja i mapiranja kompleksnog znanja za savremeno učenje. Da biste privukli nečiju pozornost, morate biti informativni, ali da biste održali njihov interes, morate potaknuti potragu za znanjem. Uvjereni smo da će naši KTM-ovi ostvariti te ciljeve tokom godina dok se nastavljamo fokusirati na događaje koji su oblikovali kraj 20. stoljeća:

(1) Opsada Sarajeva 1992-1996.;

(2) Genocid u Srebrenici 1995.; i

(3) Dejtonski mirovni sporazum 1995.

FAMA Metodologija je neprofitno udruženje sa sjedištem u Sarajevu, osnovano 2014. godine, s listom realizovanih međunarodno priznatih projekata, počevši od 1990. godine, pod zajedničkim nazivom FAMA Kolekcija. Arhivi FAMA Kolekcije predstavljaju primjer novog pristupa bilježenju činjenica i mapiranju uzroka i posljedica historijskih događaja. Kao takva, ova metoda nudi multimedijsku platformu za angažiranost temeljenu na dokazima, za kreativan prijenos znanja i regionalni dijalog.

http://famacollection.org/ i http://famamethodology.net/
facebook.com/famamethodology
instagram.com/fama_methodology>
twitter.com/famamethodology
youtube.com/famamethodology

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno