Nesreće

VIDEO: I dalje obustavljen saobraćaj kod tunela Vranduk, ogromne gužve i na obilaznici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon današnje saobraćajne nesreće u tunelu Vranduk kod Zenice u kojoj je poginuo vozač kamiona saobraćaj je i dalje potpuno obustavljen na ovom dijelu magistralnog puta M-17. Stvorene su ogromne gužve na ovom, ali i na alternativnom pravcu kojim je navedeno da se može voziti.

Kako javljaju vozači koji su ostali doslovno zarobljeni na ovoj lokaciji, duge kolone vozila su evidentne na ovoj lokaciji.

Ne zna se kada će ovaj put opet biti prohodan budući da se u tunelu Vranduk doslovno prepriječio veliki kamion koji se prevrnuo u ovoj nesreći.

 

Očekuje se završetak uviđaja i čišćenje puta nakon čega će saobraćaj ponovo biti uspostavljen.

Iz BIHAMK-a su apelovali na vozače da budu strpljivi:

“Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17, u tunelu Vranduk obustavljen je saobraćaj. Alternativni pravac je isključenje prije tunela Vranduk prema naselju Koprivna. Obzirom da se radi o izuzetno frekventnom putnom pravcu, molimo vozače za strpljenje i razumijevanje do okončanja policijskog uviđaja”.

Ranije je za N1 Samir Valentić, glasnogovornik MUP-a Zeničko-dobojskog kantona rekao da se nesreća desila u 14:30 danas te da je u njoj osim teretnog učestvovalo i putničko vozilo.

Vozač kamiona je poginuo, dok vozač iz putničkog vozila nije zatražio ljekarsku pomoć.

Na terenu su, pored policije i hitne pomoći koja je konstatovala smrt muškarca, bili i vatrogasci.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno