Ljudi

VIDEO: IMLTV i BATON prvi uradili reportažu sa Ismailom Zulfićem 2015. godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Negdje u julu mjesecu 2015. godine radio sam snimanje nekakve reportaže u selima Tetovo i Gradište kod Zenice i kada sam završio i spakovao opremu kamere i ostalo dolazi mi doktor historičar, zlatni ljiljan, ratni vojni invalid, čovjek bez ruke i oka koje je izgubio na prvim borbenim linijama, a i predsjednik Kluba Paraolimpijskih sportova „Baton“ iz Zenice i kaže da uzmem kameru i da posjetimo jednu porodicu za koju zna da imaju malog dječaka koji je rođen bez ruku.

Nije mi bilo teško da ponovo sve namontiram i da odemo da vidimo tog dječaka i njegove roditelje. Mali Ismail radostan i nasmijan kao i svaki dječak sa svojim roditeljima nas je dočekao u dvorištu porodične kuće u Gradištu. Bez obzira na svoj hendikep tada nam je pokazao veliku volju za životom i da bude ravan svojim vršnjacima i u školi i u trčanju i vožnji bicikla, pisanju i crtanju.

Tada smo ga vidjeli kako vozi mali tricikl, a konopac koji je bio svezan za guvernale nabacio bi na ramena i tako upravljao triciklom. Vješto, brzo i radosno samo kako to djeca umiju.

Nedugo zatim Ismail je primljen u predškolsku ustanovu i obdanište „Sindibad“ u Zenici gdje smo kao prvi mediji i snimili reportažu sa njegovom majkom Elminom Zulfić, doktoricom Aišaom Smailbegović-Hadžihalilović  te odgajateljicom Nisvetom Kozlić i direktoricom predškolske ustanove i obdaništa „Sindibad“ u Zenici Sidikom Softić.

Ismail Zulfić “Leptir bez krila”, kako su ga poslije prozvali u medijima od prvog video snimka na IML TV nastavio je svoj put kroz život veselog dječaka. Odmah poslije naše reportaže su i drugi mediji pisali o Ismailu. Pojavio se na mnogim internet portalima, TV kućama, ali i u medijima u inostranstvu što mu je dijelom otvorilo put ka sportu kojim se danas bavi.

Ismail iako bez ruku ostvario je izvrsne rezultate u sportu. Postao je paraplivač i nizali su se uspijesi za uspijesima. Medalje, priznanja nisu zaobilazile ovog dječaka sa srcem kao u lava. Borio se za našu zemlju i danas je stigla izvanredna vijest da je bh. paraplivač Ismail Zulfić postigao novi sjajan rezultat na svjetskoj sceni.

U jutarnjim kvalifikacijama prvog dana takmičenja na Svjetskoj seriji u paraplivanju u Berlinu, bh. paraplivač Ismail Zulfić oborio je evropski rekord u seniorskoj kategoriji u disciplini 100m delfin u klasi S5 koji je bio star 22 godine.

Ovaj sjajan rezultat objavili su iz Ismailov klub, PK Spid.

Mi Ismailu čestitamo na postignutomrezultatu i želimo mu da se ovdje ne zaustavlja nego da se i dalje bori i donosi „zlato“ za našu zemlju.

Bilal Isaković /IMLTV.PRESS



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno