Politika

(VIDEO) Jasmin Čajić o vodnim naknadama: Lokalne zajednice utrošile samo 1,8 od 11 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao Jasmin Čajić, premijer po ovlaštenju, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, razmatrala je 38 tačaka dnevnog reda, a u posebnom fokusu je bio Polugodišnji izvještaj o realizaciji Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2024. godinu.

Prema riječima ministra Čajića, od januara do juna na raspolaganju je bilo oko 11 miliona KM sredstava vodnih naknada, od čega je utrošeno tek oko 1,8 miliona KM ili oko 18 posto, a razlog su spore procedure izbora izvođača radova.

– Nadam se da će u skorijoj budućnosti i jedinice lokalne samouprave biti efikasnije i produktivnije u tom smjeru, da će se njihove tenderske procedure brže završavati i da će brže uvoditi izvođače radova u same radove,  kako bi se ta sredstva što prije i efikasnije plasirala tamo gdje su namijenjena – rekao je ministar Čajić.

Naglasio je da Vladu Zeničko-dobojskog kantona u narednom periodu očekuje veliki broj obaveza te da su već započete aktivnosti na kreiranju budžeta za 2025. godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno