Zenica

Video: nastavljen protest na zeničkoj Tržnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: nastavljen protest na zeničkoj Tržnici – Zakupci poslovnih prostora na zeničkoj Tržnici su danas nastavili sa protestom, ali na prostoru Tržnice.U četvrtak će protest opet biti upriličen ispred zgrade Vlade.

Kantonalna inspekcija je još prošle godine zahtijevala da svi zakupci poslovnih prostora, koji se koriste kao trgovačke radnje, izvrše registriranje trgovačkih radnji kao pravnih subjekata i kao krajnji rok dala im – 26.januar.

Oko 130 zakupaca poslovnih prostora traži da se krajnji rok za registriranje odgodi do donošenja novog zakona o ovoj djelatnosti. Oni ističu da će poštovati svako zakonsko rješenje, ali koje će se primjenjivati na sve trgovce u FBIH.

Novi federalni zakon o ovoj djelatnosti, koji je navodno u proceduri, trebao bi da riješi probleme oko registriranja ove vrste poslovanja. pogledajte video i izjave sa današnjih protesta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno