Ostali sportovi Zenica

VIDEO: Počinju “Dani zeničkog sporta”, svi klubovi naredna tri dana na terenima Kamberovića polja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportski Savez Grada Zenica danas je u press salonu Arene “Husejin Smajlović” organizovao press konferenciju na kojoj je predstavljen program manifestacije “Dani zeničkog sporta” koja bi trebala početi sutra, 6. septembra i trajati sve do 8. septembra kada je predviđeno zatvaranje manifestacije na Atletskom stadionu na Kamberovića polju.

Dženan Dedić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zenica istakao je da cilj napraviti promociju sporta i na jednom mjestu predstaviti sve zeničke sportske kolektive.

“Cilj je napraviti promociju svih sportova na jednom mjestu. Početak manifestacije je planiran za petak, 6. septembar, od 18 sati na košarkaškim terenima Kamberovića polja. Zastupljeni će biti svi sportski kolektivi koji egzistiraju u Zenici. Neki će imati turnire kao što su odbojkaši i košarkaši dok će ostali imati prezentaciju svojih klubova na već dogovorenim terenima i štandovima. Zatvaranje manifestacija je predviđeno za atletski stadion, a tog dana imamo i veliki biciklistički program” naveo je Dedić.

Prema programu, na Danima zeničkog sporta zastupljeno je 15 sportova.

“U subotu imamo cjelodnevnu aktivnost, od 10 do 19 sati i tu će biti zastupljeni svi sportovi. U nedjelju imamo “Family day” koji će imati biciklijadu u organizaciji BK „Rotacija – Spin“ Zenica i rekreativnu atletsku trku na 5 kilometara koja se održava kao završnica ove manifestacije. Ovo je prilika da na jednom mjestu vidimo sve što imamo u gradu” zaključio je Dedić.

Profesor Šemso Ormanović, koji je ujedno i potpredsjednik Sportskog Saveza Grada Zenica se nada da će ova manifestacija postati tradicija.

“Sve ove aktivnosti se održavaju kako bismo pokazali da Zenica jeste grad sporta, kao što je uvijek i bila, te da pokušamo vratiti taj sportski sjaj našem gradu. Jedan od naših ciljeva jeste i da podignemo taj rekreativni dio sporta, odnosno da pokušamo da animiramo veći dio građana da se uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti kako bi popravili opće zdravlje stanovništva u našem gradu” istakao je profesor Ormanović.

Program će voditi Emma Škaljo, koja je između ostalog istakla da je ponosna da će se Zenica prezentovati u pozitivnom smislu i da će potvrditi se epitet sportskog grada, što Zenica u suštini i jeste.

Program počinje u petak (6. septembar) u 18h, a tokom subote i nedjelje će građani biti u prilici da posjete i pogledaju sve što Zenica nudi od sporta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno