Nogomet

VIDEO: Selektor Njemačke “Stadion je šarmantan, važno da je teren u dobrom stanju”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH u petak od 20,45 sati u Zenici dočekuje Njemačku u okviru trećeg kola grupe A3 Lige Nacija.

Tim povodom održana je press konferencija Njemačke u prostorijama stadiona Bilino Polje, a prisutnim novinarima obratili su se selektor Julian Nagelsmann te golman Alexadner Nubel.

Nagelsmann se na samom početku zahvalio na dobrodošlici te govorio o poplavama koje su zadesile BiH.

“Hvala vam na domaćinstvu i ljubaznosti koje ste nam ovdje pružili. Svjesni smo da se zemlja nalazi u jako teškoj situaciji. Zog toga nam je drago da vam možemo pružiti jednu lijepu večer i da stanovništvu BiH vratimo osmijeh na lice.”

Nakon toga se osvrnuo na probleme sa povredama.

“Ne znam kakav uticaj će imati povrede. Možemo pričati mnogo tome, ali osnova je tu koja je i bila na prvenstvu. Očekivanja su dobra i nadamo se dobrom rezultatu.”

Golman Alexander Nubel će protiv Zmajeva imati debitantski nastup.

“Radujem se svom prvom nastupu. Ima nervoze, ali radost je ta koja je presudna.”

Nagelsman smatra je dobio pitanje i o velikom broju utakmica za same igrače.

“Smatram da kalendar nije toliko presudan. Sama činjenica da se fudbal finansira od igrača – treba i to imati u vidu. Treba sagledati kakve su u pitanju povrede kod pojedinih igrača. Smatram da kod nekih igrača nisu u pitanju preopretećenja, već neke manje povrede koje su igrači vukli sa sobom.

Mislim da će u budućnosti biti čak i više utakmica. Postoje ideje da u narednom periodu budu veće pauze između takmmičenja. Slično je u NBA ligi i NFL-u. Imamo i takve ideje u vidu.

Stadion je šarmantan i stariji je. Demirović je u najavi utakmice rekao da će vas dočekati jedna drugačija sporta. Jeste li shvatili šta vam je poručio? Kakav utisak ostavljaju tuševi u kabinama na ovom stadionu?

“U pitanju je jedan šarmantan stadion. Nije tako star, ali to nije ništa posebno. No, mi igramo i na takvim stadionima, ali i na modernijim. Nisam baš siguran šta je Demirović pod tim podrazumijevao. Vjerovatno misli na navijače koji su bučniji. Ima ih manje, ali su prilično bučni. Važno mi je da je teren u dobrom stanju, a kabine su mi sporedna stvar. Svakako se neću tuširati.”

Isto pitanje je dobio i Nubel.

“Ja ću se ipak istuširati ovdje. Naravno, ne može se to porediti sa kabinama kod nas u Stuttgartu. Ipak, ovo je sasvim dovoljno za nas. Sutra sam više radujem ‘vrućoj’ atmosferi.”

Nagelsmann je kratko govorio i o reprezentaciji BiH.

“Imam sve informacije i o povredama i igračima BiH. To je dio mog posla. Naravno, normalno je da dođe do povreda. Čuo sam da će selektor Barbarez prvi put predvoditi selekciju pred domaćim navijačima. On je ostavio veliki utisak u njemačkom fudbalu.”

Selektor Njemačke je svojevremeno trenirao Bičakčića u Hoffenheimu. Koliko se sjeća njegovih partija u klubu?

“Imali smo dobro vrijeme u Hoffenheimu. On je agresovan igrač koji uvijek daje maksimum i na treningu i igrama. Imao je sjajnu karijeru. Nisam ga dugo vidio, ali je pozitivan tip. Nadam se da će se i on radovati što vidi mene. Nadam se i da će on otići tužan kući, a ne ja“, rekao je selektor Njemačke i kazao da su Džeko i Demirović najopasniji po gol protivnika:

“Kada su u pitanji igrači BiH, ne bih nikoga isticao. Međutim, Džeko je veliko ime. Nedavno je dao dva gola. Pametan je igrač i ima veliku karijeru iza sebe. Jeste da ima 38 godina, ali i dalje je svjež. Opasan je po gol. Demirović mu stvara prostor i njih dvojica su poprilično opasni po gol protivnika.

Nagelsmann kaže da će se pokušati prilagoditi iznenađenjima u sutrašnjem susretu ako ih bude.

“Pripremao sam se i gledao meč BiH protiv Nizozemske. Barbarez je tada imao nekoliko taktičkih iznenađenja. Naravno da ću se i ja sutra pokušati prilagoditi ako bude nekih iznenađenja.”

Golman Nubel je saigrač Demirovića u Stuttgartu i ističe da ga veoma dobro poznaje.

“Poznajem Demirovića dobro. Dobro trči i ima jaku završnicu. Tako da ću sutra znati u kom pravcu će šutirati.”

Izvor: E.Imamović, klix.ba i reprezentacija.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno