Zenica

Video: ugovori za borce u Programu zapošljavanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: ugovori za borce u Programu zapošljavanja – U zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona u Zenici danas su potpisani Ugovori o zapošljavanju pripadnika boračke populacije, čime je 57 osoba dobilo posao na minimalno 24 mjeseca.

Navedeni program je baziran na podnositelju zahtjeva, pripadniku braniteljske populacije koji je samostalno tražio poslodavca i podnio zahtjev za poticajna sredstva.

Današnje potpisivanje ugovora jedinstven je primjer u Federaciji Bosne i Hercegovine, ujedno i ZDK koji ima blizu 67.000 nezaposlenih osoba, od čega je 12.000 pripadnika boračke populacije.

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković je kazao kako je ovaj projekat realiziran sa ciljem da postane tradicija.

 

Za ovaj projekat bit će izdvojeno više od 500.000 KM. Za pripadnike bez više stručne spremne osigurano je 6.000 KM, dok će pripadnici sa VSS u 24 mjeseca dobiti 7.200 KM.

Premijer ZDK Miralem Galijašević je istakao kako današnje potpisivanje Ugovora znači novi početak zapošljavanja boračkih populacija te da je nezaposlenost najveći problem u BiH koji se mora sistemski rješavati.

Dodjela ugovora je upriličena u Zgradi Vlade Kantona.

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno