Ljudi

VIDEO: Zenički student razvio korisnu i inovativnu web aplikaciju ISEUS (Informacioni sistem za evidenciju uspjeha studenata)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Allen Al-Shamali, student završne godine softverskog inženjerstva na Politehničkom fakultetu u Zenici, svojim znanjem, radom i nevjerovatnom predanošću razvio je veoma korisnu i inovativnu web aplikaciju za sve univerzitete pod nazivom ISEUS (Informacioni sistem za evidenciju uspjeha studenata) u saradnji sa svojim mentorom, van. prof. dr. Denisom Čeke.

ISEUS je nastao kao projekt na predmetu razvoj informacionih sistema, koji je prerastao u njegov diplomski rad, a sada web aplikaciju, u realnim okruženjima koristi, van. prof. dr. Denis Čeke zajedno sa saradnicima i preko 100 studenata.

ISEUS nije klasični univerzitetski sistem koji već posjeduju većina univerziteta. ISEUS je web aplikacija namijenjena za aktivno korištenje tokom cijelog akademskog perioda. Namijenjena je prvenstveno da olakša rad profesorima i asistentima, a usput pruža studentima niz olakšica i pogodnosti. ISEUS je moderan sistem dizajniran da olakša i unaprijedi praćenje akademskog uspjeha, prisustva i obaveza studenata na univerzitetima.

Aplikacija nudi brojne funkcionalnosti koje omogućavaju studentima, profesorima i asistentima da efikasnije upravljaju svojim akademskim obavezama. Neke od ključnih značajki uključuju:
Automatsko evidentiranje prisustva: Studenti jednostavno skeniraju QR kod kako bi se digitalno potpisali na predavanjima i vježbama, što osigurava transparentnost i motiviše ih na redovno prisustvo.

Dodatne aktivnosti: Sve predispitne obaveze, poput seminarskih radova, projekata, zadaća i testova, smještene su u jednu kategoriju, što pomaže studentima da bolje organizuju svoje vrijeme i prate napredak.

Praćenje bodova: Na jednom mjestu studenti mogu vidjeti zbir svih bodova ostvarenih tokom akademske godine, uključujući predavanja, vježbe, dodatne aktivnosti, ispite te konačnu ocjenu. Studentima je tako omogućeno da uvijek budu u toku sa svojim uspjehom i napretkom.

Podaci o predmetima: Svi relevantni podaci o predmetima i nastavnicima, uključujući imena, prezimena i kontakt informacije, lako su dostupni studentima, što olakšava komunikaciju i administraciju.

Automatska detekcija uslova za ispit: ISEUS omogućava kreiranje rokova, ispita i parcijala, gdje možete označiti uslovne ispite ili parcijale, te rok prijave, poništavanja i vremenski period koliko važi ispit. Ostalo prepustite ISEUS-u; na vama je samo da skenirate studente na ulazu u učionicu, sve ostalo će sistem odraditi.

ISEUS je razvijen s posebnim naglaskom na tehničku izvrsnost i korisničko iskustvo. Allen je proveo skoro dvije godine radeći na ovom projektu, ne samo tokom školskih sati, već je koristio svo slobodno vrijeme, često radeći do kasno u noć. Njegova posvećenost i radna etika su nevjerovatni – nije se bojao provesti nebrojene sate u istraživanju, kodiranju i testiranju kako bi osigurao da svaki aspekt aplikacije funkcioniše besprijekorno. Proveo je oko 3500 sati tokom svih faza razvoja jednog softvera.

Allenova spremnost na kontinuirano učenje i prilagođavanje bila je ključna za razvoj ISEUS-a. U svakom koraku, nije se zadovoljavao postojećim znanjem, već je uvijek težio da unaprijedi svoje vještine i implementira najnovije tehnologije i metode. Njegov istraživački mentalitet i želja da svaki dan nauči nešto novo učinili su ISEUS onim što je danas. Osim tehničkog znanja, pokazao je izvanrednu sposobnost da se nosi sa stresom i pritiscima koji dolaze s velikim projektom.

Posebno je važno napomenuti da ISEUS osim što štedi vrijeme, također doprinosi očuvanju okoliša. Tradicionalne metode evidentiranja prisustva, vođenja evidencije o bodovima i administracije predmeta često zahtijevaju velike količine papira. Korištenjem ISEUS-a, smanjuje se upotreba papira i time se direktno doprinosi očuvanju prirodnih resursa.

Allenova priča je inspiracija za sve mlade ljude i dokaz da s pravim znanjem, predanošću i radom možete postići velike stvari. Njegov projekt, ISEUS, već sada donosi velike promjene u obrazovnom sistemu i olakšava rad studentima, profesorima i asistentima.

“Pozivamo sve profesore i asistente na univerzitetima koji su voljni testirati i koristiti aplikaciju da nam se jave. Aplikacija je potpuno besplatna jer je primarni cilj unaprijediti obrazovni sistem, te olakšati, ubrzati i osigurati vođenje predmeta osoblju univerziteta. Na taj način, profesori i asistenti mogu se više fokusirati na kvalitetno vođenje nastave i prenos znanja budućim generacijama.” istakao je Al-Shamali.

Facebook stranica: ISEUS



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno