Zenica

VIDEO+FOTO: Ekonomski i Pravni fakultet Zenica dobijaju amfiteatar i restoran

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Ekonomski i Pravni fakultet Zenica dobijaju amfiteatar i kantinu- Danas je u zgradi Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Zenici upriličena svečanost povodom početka radova koji bi trebali rezultirati novim amfiteatrom i kantinom u zgradi ova dva fakulteta.

Završetkom kantine/restorana i amfiteatra će konačno biti u potpunosti završena izgradnja zgrade ovih fakulteta, a očekuje se da će ovi radovi unaprijediti kvalitet nastave.

“Zgrada ovih fakulteta je useljena prije devet godina, danas imamo priliku da prisustvujemo svečanom početku radova na ostatku zgrade, ato je restoran Univerziteta u Zenici i amfiteatar. Veoma je važno za UNZE u smislu stvaranja boljih uslova za rad, jer ćemo dobiti restoran za studente i sve zaposlenike Univerziteta u Zenici, a isto tako dobijamo i novi, savremeni amfiteatar na kojem će se moći održavati naučne konferencije, seminari, različite vrste edukacija. Ovom prilikom želim da se zahvalim Vladi ZDK, što je prepoznala potrebu i značaj da se uloži u ovu zgradu i da se završe ova dva projekta i konačno da se zgrada Ekonomskog i Pravnog fakulteta završi” istakao je rektor Univerziteta u Zenici, Jusuf Duraković.

Vlada ZDK je za ovu namjenu izdvojila 1,5 miliona KM i planirano je da radovi traju do kraja ove godine.

Premijer Nezir Pivić je istakao da je ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta ove Vlade kantona.

“Studenti sa Pravnog i Ekonomskog fakulteta pokazaju zaista izvrsne rezultate, čak i na međunarodnim takmičenjima. Iz tog razloga nam je važno da im osiguramo kvalitetne uslove. Završetak ovih radova je naše opredjeljenje iz razloga što je ovo veoma lijepa zgrada, koja nažalost nije završena. Radi se o restoranu i amfiteatru, jednom izuzetno modernom koji je veoma reprezentativan koji sigurno neće biti korišten samo za potrebe Univerziteta, već i šire. Smatram da je to potrebno ovom gradu i da će se u vrlo kratkom roku to i završiti” istakao je premijer Pivić.

Pivić je istakao da je spreman u ime Vlade ZDK razgovarati kako dodatno unaprijediti materijalne uslove na Univerzitetu, te je pozvao mlade učenike da upišu Univerzitet u Zenici i da će sigurno imati sve uslove i kvalitet za svoje obrazovanje.

Dekanesa Pravnog fakulteta, Larisa Velić je istakla da će ovo sigurno unaprijediti kvalitet nastave i pomoći fakultetu u programima u kojima učestvuje.

“Zgrada Pravnog fakulteta je relativno nova, imamo sjajno uređene prostorije, ali recimo za konferencije i neke druge aktivnosti koji su se često dešavali  na našem fakultetu zaista će nam biti od velike koristi da imamo amfiteatar, koji će imati kabine za prevođenje. Mi sarađujemo sa Evropskim institutom iz Njemačke i drugim kućama iz inostranstva. Ovo će popraviti kvalitet samog rada, posebno ovih konferencija, a naravno i same nastave” istakla je dekanesa Velić.

Dekanesa Ekonomskog fakulteta u Zenici, Ajla Muratović-Dedić da je realizacija ovog projekta upotpuniti kvalitet studiranja.

“Oni koji upisuju fakultet i oni koji su trenutno naši studenti će sigurno iskustiti zavidan kvalitet studiranja. Uslovi su zadovoljavajući, a amfiteatar i restoran će doprinijeti da se studenti osjećaju još bolje i imaju kvalitetnije uslove” navela je Muratović-Dedić.

Predviđeno je da radovi na završetku kantine/restorana i amfiteatra budu završeni do kraja godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno