Zenica

Video+foto: Izviđači regiona U susret proljeću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Izviđači regiona U susret proljeću – Savez izviđača Grada Zenica organizovao je najveći regionalni skup izviđača i planinki. Učesnici iz 23 grada i naselja, od Banja Luke, Prijdora, Broda, preko Vareša, Tešnja, Ilidže, Sarajeva, Trebinja, brčkog, pa do Splita, Prijepolja, Beograda…..

Više od 400 učesnika, stotinjak članova osoblja i volontera, više od 80 pratilaca….

OTVARANJE MOŽETE U SNIMKU POGLEDATI NA NAŠOJ FB STRANICI – OVDJE

IZJAVU PREDSJEDNIKA SIGZ EDINA ŠARIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Program je počeo još u petak uvečer dolaskom gostiju iz udaljenijih gradova, a nastavljen današnjim postrojavanjem i smotrom na Platou Arene, te Otvaranjem manifestacije »U susret proljeću 2016«.

Upriličena je i promocija muzičkog CD-a festivala izviđačke pjesme „Zenica 2015“, te projekcija izviđačkog kratkog filma i eko filmova eko patrola osnovnih škola, te proglašenje najboljih filmova u obe konkurencije.

U Gradskom muzeju Zenica upriličena promocija CD-a autorske izviđačke pjesme u skopu projekta FIP2015-2016 GLASNICI BUDUĆNOSTI. Promociji su prisustvovali predstavnici izviđača iz gotovo cijele bivše EX YU. Nakon uspješno održanog Festivala u decembru u BNP Zenica, pristupilo se snimanju studijskog CD-a u produkciji “RuvexMusic Multimedia” sa muzičkim producentom Festivala i CD-a, Alenom Ruvićem Ruvexom u saradnji sa kolegama Seadom Mustafićem i Zekerijahom Avdićem.

Na promociji su izvedene neke od kompozicija sa Festivala, a nastupile su Merima Mustafić i predstavnice OMŠ Zenica Matea Bohinc i Amina Mahmić. Predsjednik SIGZ Edin Šarić je najavio da se naredni Festival planira održati u Gradskoj Areni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno