Zenica

VIDEO+FOTO: Kameni spavač, naša velika sramota

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prigodnim programom protekle sedmice (srijeda 5. juni) obilježen je Dan šehida Grada Zenice na spomen-obilježju “Kameni spavač”.

Tom prilikom prisutni su mogli da svjedoče sramnom stanju u kojem se nalazi centralno spomen-obilježje našeg grada.

Svoje živote u odbrani domovine Bosne i Hercegovine dalo je 925 šehida čija imena stoje na staklenom spomeniku koji krasi ovaj plato s ciljem da se sjećamo onih koji su svoje živote dali kako bi mi danas uživali slobodu.

Ovom prilikom, javno je na stanje “Kamenog spavača” ukazala i NIhada Huseinagić, predjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” Zenica.

“Ovo ovdje što se dešava je bruka i sramota za Grad Zenicu i građane Zenice. Da neko može uzeti kamen i baciti na ovo staklo koje je neko platio i uredio. Da meni jedan gospodin kaže nikad nije vidio ljepše zdanje, a sad smo došli do ovoga” istakle je Huseinagić.

Osim razbijenog stakla na više mjesta, veliki broj kamenih kocki je uništen, a također je dio “Kamenog spavača” prošaran grafitima.

Ovaj odnos prema spomeniku onih koji su poginuli u odbrani grada i države možda najbolje opisuje stanje duha i našeg grada danas.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno