Nogomet

VIDEO+FOTO: Mađari umjesto treninga šetali po Bilinom Polju, selektor Rossi kazao da nema briga pred meč

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprzeentacija Mađarske večeras je stigla u Zenicu, a na Bilinom Polju je održana konferencija za medije na kojoj se obratio selektor Marco Rossi, dok su igrači umjesto službenog treninga prošetali travnjakom.

Mađari su tek u večernjim satima stigli u Zenicu, a direktno s aerodroma uputili su se na Bilino Polje gdje su umjesto treninga prošetali travnjakom kako bi osjetili teren prije sutrašnje utakmice gdje će tražiti svoje bodove u veoma važnoj i za njih utakmici.

Rossi je na konferenciji za medije nakon šetnje Bilinim Poljem na pitanje novinara da li ga brine mijenjanje igrača odgovorio da nema razloga za brigu.

“Kao i uvijek je teško. Nismo tražili alibi. Svi igrači su korisni i ne možemo sve promijeniti. Uvijek smo igrali bunker fudbal, imam povjerenja u svih 11 igrača i nemam razloga za brigu”, izjavio je Rossi.

O svojim prilikama u sutrašnjem susretu je kazao da respektuju protivnika, ali da su došli igrati nogomet te da će se oba tima boriti za bodove.

“Bosna je igrala dobro protiv Njemačke, posebno u drugom poluvremenu. Dosta su im problema napravili, mi ih poštujemo, ali tu smo da igramo. U našoj grupi imamo dva tima na visokom nivou i dva tima na niskom nivou, ovo će biti okršaj dva jednaka tima. Imat ćemo ravnomjernu statistiku”, kazao je Rossi.

Golman Mađarske Denes Dibusz je kazao da je nedavno igrao u Banjoj Luci i da ima svježe sjećanje na BiH.

“Bila je napeta utakmica. Siguran sam da će sutrašnja utakmica biti teška jer se moramo svi boriti za pobjedu. Nisam pitao Eldara za grad i stadion, ali uvijek pričamo o timu. Znam da je bh. tim jako dobar tim, s dobrim igračima..”, pojasnio je Dibusz.

Utakmica BiH i Mađarske igra se sutra na Bilinom Polju s početkom u 20:45 sati s direktnim prijenosom na BHRT.

Autor: klix.ba E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno