Zenica

Video+foto: mještani protiv HE Janjići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: mještani protiv HE Janjići – U organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Osnovnoj školi u Janjićima kod Zenice održana je javna rasprava povodom zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole po Studiji o uticaju na okoliš za izgradnju hidrocentrale Janjići.

Elektranu instalisanog kapaciteta 16 megavata gradi investitor po ovom projektu Javno preduzeće “Elektroprivreda BiH”. Okupljeni građani iz Janjića, Drivuše, Gorice i Putovića u potpunosti su odbili ponuđenu studiju, ali i mogućnost izgradnje hidroelektrane na ovom lokalitetu.

Tokom sedmice organizovano je potpisivanje peticije koju je do sada potpisalo blizu 500 stanovnika, a slična akcija biće organizovana u Gorici i Drivuši. Javnoj raspravi su, pored mještana naselja ovog područja Zenice, prisustvovali predstavnici Gradske uprave, resornog kantonalnog i federalnog ministarstva i nevladinog sektora.  Pogledajte video prilog kolege Rešada Šabanovića sa TV Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno