Zenica

VIDEO+FOTO: “Nemamo asfalt, a imali smo ga” – Put “Kapela” je sve, samo ne upotrebljiv, a nije za pohvaliti ni Stranjani-Gradišće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

 

Ponukani našom nedavnom pričom o ulici Kraljice Katarine (Podbrežje), javili su nam se mještani Gradišća i Tetova, koji su nam poslali “izgled” puta kojeg mještani zovu “Kapela”

Podsjećamo, objavili smo informaciju  FOTO: Tri kilometra od centra – Mještani ulice Kraljice Katarine čekaju da im se obnovi uništeni put ka gradu

Jučer i danas smo dobili nekoliko poruka, emailova, fotografija i videa i u većini se ističe “da od lošeg ima gore”.

Rečeno nam je da je put “Kapela” urađen iznova 2015. i bio je više nego funkcionalan, dok prije nekoliko mjeseci uz i preko njega nisu vršeni radovi na izmjeni vodovodnih i kanalizacionih cijevi.

– Put nosi naziv “Kapela” i koristi se kao drugi između Tetova i Gradišća, da zaobiđe Raču, totalno je devastiran tako da mještani muku muče pogotovo i pješice i automobilima. Ovo se posebno odnosi na one koji žive bliže kapeli, gdje imaju kuće, te svakodnevno koriste ovaj put, rečeno nam je.

– “Nemamo asfalt! A imali smo ga”, iako nismo ni pet kilometara od centra grada, nimalo šaljivo je jedan od čitalaca parafrazirao slavodobitničku izjavu jednog lokalnog političara i vijećnika.

Prije dvije godine, logično – pred izbore, urađen je put koji spaja Gradišće i Stranjane, te je najavljen kao “jačanje infrastrukture seoskih sredina”. Dvije godine kasnije, opet su izbori, ovaj put lokalni, a mještani nam šalju video snimak kako izgleda ovaj put koji “slavi drugi rođendan”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno