Zenica

Video+foto: obilježen Dan oslobođenja Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: obilježen Dan oslobođenja Zenice – Predstavnici antifašističkih udruženja, političkih partija, vlasti i raznih udruženja danas su na spomeniku Papirna položili cvijeće i odali počast palim pripadnicima oslobodilačkog pokreta u Drugom svjetskom ratu, koji su 12. aprila 1945. oslobodili Zenicu od fašista i okupatora.

U organizaciji Udruženja antifašista i boraca NOR-a Grada Zenica prigodnim programom na više lokacija obilježen je 12. april, Dan oslobođenja Zenice.

POGLEDAJTE KRATKI VIDEO SA CEREMONIJE – OVDJE

Predsjednik Udruženja UBNOAR-a Grada Zenica Rašid Isaković je održao prigodan govor.  Govorio je o 1.200 žrtava, te 346 palih boraca Zenice u Drugom svjetskom ratu, ali i povampirenju fašizma u posljednjem ratu 1992-1995., kao i nakon njega.

Delegacije su cvijeće položile i u Stranjanima, gdje govorio učesnik NOR- a Hilmija Karić. Cvijeće je položeno i na Spomen-obilježju Kameni spavač, a sutra (srijeda) na spomeniku palim borcima NOR-a u Nemili će o  ratnim godinama govoriti učesnici narodnooslobodilačkog rata Rifet Ahmetašević i Hilmija Karić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno