Zenica

VIDEO+FOTO: Održan protest zaposlenika zeničkih obdaništa, roditelji pružili podršku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Održan protest zaposlenika zeničkih obdaništa, roditelji pružili podršku- Uposlenice i uposlenici Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica danas su organizovali mirnu protestnu šetnju kako bi skrenuli pažnju nadležnih na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi i ustanova i uposlenici ustanove.

Zbog stavljanja u neravnopravan položaj u odnosu na druge ustanove i institucije, radnici su odlučili organizovati mirnu šetnju podrške.

Podršku odgajateljima i ostalim uposlenicima pružili su i roditelji čija djeca su dio JU.

Zbog neadekvatnog finansiranja i nebrige nadležnih institucija, Ustanova se našla u veoma teškoj finansijskoj situaciji koja direktno utiče na radne uslove i prava zaposlenika i njihova primanja.

Kako je istakla jedna od uposlenica oni predstavljaju stub društva i odgojno-obrazovnog sistema i da su zbog nebrige nadležnih došli u nezavidnu situaciju. Kako ističu, osnivač JU je Grad Zenica koji ne izvršava Zakonom propisane obaveze u punom kapacitetu, te finansira tek dijelom rad Javne ustanove. Također, istakli su da ovo nije nikakav politički skup i da se ograđuju od predizborne kampanje, te da ovi problemi traju mjesecima.

Ovim putem žele da apeluju Gradskom vijeću Zenica i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću da je konačno vrijeme da se pozabavi ovim problemom koji izbjegava posljednjih mjeseci da JU Predškolski odgoj i obrazovanja Zenica ne bi doživjela sudbinu nekih drugih javnih preduzeća i ustanova.

Okupljanje je počelo u 17:00 sati ispred vrtića Pinokio, Radost, Pčelica, Dunja i Poletarac, nakon čega su sve učesnici protesta uputili na Trg Alije Izetbegovića odakle su zajedno šetali do Gradske uprave Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno