Košarka

VIDEO+FOTO: Oko 200 dječaka i djevojčica na 26. Međunarodnom košarkaškom turniru “KENGUR KUP 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već tradicionalno Gradska uprava je bila domaćin press konferencije povodom međunarodnog košarkaškog turnira “KENGUR KUP” koji će ove godine biti održan 24. i 25. avgusta u Zenici.

Ovo je 26. izdanje ovog turnira, koji je tokom godina bio domaćin nekoliko hiljada dječaka i djevojčica iz više država. Veliki broj njih koji su nastupali na Kengur kupu kao omladinci su postali profesionalni košarkaši i košarkašice, kao i reprezentativci BiH, Hrvatske, Slovenije, Mađarske…

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović je istakao da je ponosan što Grad Zenica ima jedan ovakav turnir, koji je sigurno jedan od najdugotrajnijih turnira ne samo u Zenici i da tradicija koju turnir ima sigurno je ostavila veliki pečat na grad.

“Grad Zenica je uvijek tu i uvijek će pomoći za ovakvu jednu manifestaciju. Ova ekipa je proizvela mnoge košarkaše i veoma sam sretan što je veliki broj djece tu prošlo i apsolutno Kengur je jedan od značajnijih klubova, a ova manifestacija jedna od značajnijih koja će biti u Zenici” istakao je Kasumović.

Enver Jahić, osnivač i trener u KK Kengur se zahvalio Gradskoj upravi na podršci i predstavio je program ovogodišnjeg Kengur kupa.

“Imamo ovaj turnir u kontinuitetu od 1999. godine, održali smo turnir i u koroni. Ono što je naš ponos je jedan klub koji 25 godina dolazi, a to je klub ZTE iz Mađarske. Ove godine očekujemo oko 200 dječaka i djevojčica i nadamo se da će sve proći u fer atmosferi i bez povreda” s ponosom je naglasio Enver Jahić.

Ovogodišnji turnir se igra u četiri starosne kategorije (tri muške i jednoj ženskoj), a na turniru učestvuje 18 ekipa iz deset gradova. Sve utakmice se igraju u zeničkoj areni “Husejin Smajlović”, a planirano je da se utakmice igraju u subotu i nedjelju od 10h do 16h.

Više o samom turniru su govorili gradonačelnik Kasumović, trener Enver Jahić i kapitenka pionirki KK Kengur koje su bile viceprvakinje BiH, Ena Begeta. (VIDEO)

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno