Kultura

VIDEO+FOTO: posjetite jedinstvenu izložbu i pomozite rad mladih umjetnika – članova udruženja Zvijezda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: posjetite jedinstvenu izložbu i pomozite rad mladih umjetnika – članova udruženja Zvijezda – Večeras je u udruženju roditelja ZVIJEZDA Zenica, osoba sa poteškoćama u razvoju, održana posljednja radionica pred njihovu veliku izložbu koja će se održati u okviru CABARET WINTER FESTA, a u organizaciji Cabaret cluba, brand by braća Petrović.

Naima, radionice koje su trajale u zadnja skoro četiri mjeseca, na ideju braće Petrović, a uz Zdenu Šarić-Pisker, umjetnicu u enkaustici (slikanje peglom i voskom), priveli su kraju, te su se večeras uramile posljednje slike nastale velikom voljom i trudom “zvjezdica”.

Krajnji cilj, ove sada već jedinstvene izložbe u BiH, je da se ukaže na potrebe i punopravni status običnog građanina, i to, da, su to i te kako radišne i vrlo intelektualne osobe, koje sve rade srcem.

Sama suradnja između udruženja Zvijezda i braće Petrović, Ivana i Andrije, traje već tri godine. Ove godine su odlučili ići korak dalje, na šta je punim srcem pristala i Zdena. Za četiri  mjeseca je nastalo preko 100 djela, koja će biti izložena u Cabaret clubu, koji se nalazi u u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, te u bašti Cabaret cluba, koja se nalazi ispred Gradske uprave Zenica.

Sva djela će biti prodana aukcionom prodajom, te će sva sredstva biti usmjerena udruženju ZVIJEZDA, osobama sa poteškoćama u razvoju. Ovo je ujedno i poziv svim privatnim i javnim firmama, da otkupe slike ovih vrijednih osoba, koje su ponavljamo jedinstvene i svojim poslovnim partnerima poklone djela vrijednih ruku, a time pokažu i društvenu odgovornost i podršku osobama sa posebnim potrebama.

Slike se mogu kupiti i prije izložbe, koja je zakazana za 28.12.2016. gdje će uz bogat kulturno zabavni program biti upriličena aukciona prodaja slika.

Petrovići ističu da svi zainteresovani i potencijalni kupci, sve informacije mogu dobiti na br.tel.032/246-246
OD SRCA ZA JEDAN OSMJEH VIŠE
Pogledajte RFE video o ovoj akciji



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno