Zenica

VIDEO+FOTO: Predstavljen program “Zenica Summer Fest 2024.”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskom parku u Zenici danas je na press konferenciji prezentovan program ovogodišnjeg sedmog izdanja Zenica Summer Festa, koji će trajati od 8. do 18. augusta.

Ovogodišnji program Zenica Summer Festa sadrži 18 sadržaja različitog tipa, kako bi svi mogli sa uživaju u dijelu ove ljetne priče.

Za razliku od prošlih godina, ove godine su skoro svi sadržaji predviđeni za Kamberovića polje, a Zenica Summer Fest 8. augusta otvara svojim koncertom Halid Bešlić. Već narednog dana u sklopu Motorijade predviđen je nastup Divljih jagoda, a kao predgrupe su najavljeni bendovi Gruver i Zar.

Dječiji program je planiran za subotu, 10. august, dok je također 10. augusta drugi koncert u sklopu Motorijade koncert Alena Islamovića uz predgrupe Domino i Taxi bend.

U nedjelju, 11. augusta, program se na kratko seli sa Kamberovića polja na Tvrđavu Vranduk gdje će biti održana tradicionalna “Noć Rock’n’rolla”. Istog dana se održava i Šetnica osmijeha na Kamberovića polju u 18h u organizaciji Family centra Ekran, a navečer je predviđena Veče narodnih igara u organizaciji Bosniafolka.

U ponedjeljak, 12. augusta, u Zenici gostuje Goran Karan, a dio ove noći je i sjajni Zlatan Karić.

U utorak je na Kamberovića polju predviđen koncert Aleksandre Radović (13. august) uz koje će kao predgrupa nastupati BruhUuhu.

Srijeda, 14. august je rezervisana za već tradicionalni dio ZSF “Svjetski, a naši” gdje će nastupati Hakala, Mirza Šut, Samed Dželo, Dino Suljić, Hanad Džehverović, Kenan Dervišević, Cober i Sajid Jusić, zenički muzičari.

U četvrtak na Kamberovića polju gostuje Semir Cerić Koke, a dio ove noći je i Romantic band. Petak je rezervisan za Sergeja Četkovića, a prije njega noć je upotpuniti naš Hanad Džehverović.

Subota, 17. august je rezervisana za Dječiji program, dok je veče predviđena za koncert Dade Topića, Dragana Stojkovića Bosanca, Rima benda i gostiju.

Nedjelja je ponovo sa duplim programom, gdje dan počinje Dječijim programom, dok je veče predviđena za Tamburačke susrete koje realizuje GUD Filigran.

Nedjelja završava, a tako i ovogodišnji Zenica Summer Fest, koncertom Kamernog simfonijskog orkestra Zenica u Gradskom parku Zenica u 20:30h, te koncertom Saše Matića u 21:30h na Kamberovića polju koji zatvara ovogodišnje izdanje.

Javno preduzeće RTV “Zenica” je tehnički realizator Zenica Summer Festa pod pokroviteljstvom Gradske uprave Zenica.

Organizatori su istakli da su ponosni na ovogodišnji program i da im je posebno drago što će veliki broj domaćih muzičara biti dio Zenica Summer Festa. Više o samom programu i organizaciji u videozapisu:

“Zenica je moj grad. Sjećam se unazad 40 godina, snimio sam dijamante i postao preko noći popularan. Prvi koncert je bio na Bilimišću. Od tad sam imao stotine nastupa, ali jedan ću posebno izdvojiti. Kada sam nastradao i bio na Koševu u bolnici, u vašoj Areni je bio Dino Merlin. Probudio sam se iz kome, sin mi je donio telefon i poželio mi je oporavak. Naježio sam se tad i rekao da ću prvi koncert po izlasku održati u Zenici i tada sam pjevao u vašoj dvorani”, kazao je Bešlić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je u obraćanju prisutnima kazao da ih očekuje vruće i nezaboravno ljeto.

“Gradska uprava je na vrijeme pokrenula organizaciju i osigurala najbolje izvođače iz bivše Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, kako bismo našim građanima i dijaspori osigurali kvalitetan festival. Na početku, kada sam došao za gradonačelnika, nije bilo ovih manifestacija. Nazvao sam to ljeto u gradu, ali omladina hoće engleski pa je eto sad “Summer Fest”. Sretan sam i zadovoljan što i naši Zeničani, mimo legende Bešlića, Dino Suljić, Hakala, koji je nešto stariji, moja generacija,  nastupaju u našem programu”, istakao je Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno