Zenica

VIDEO+FOTO: Prijem za najbolje učenike osnovnih škola u ZDK, nagrađeni sa knjigom i 500 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sjedištu kantona premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mirza Mušija upriličili su prijem za učenike generacije osnovnih škola iz svih 12 općina i gradova u Zeničko-dobojskom kantonu.

Premijer i ministar su se zahvalili učenicima, dali im savjete o budućnosti, te kao poklon učenicima osnovnih škola uručili knjigu, plaketu i novčanu nagradu od 500 KM.

Na području Zeničko-dobojskog kantona su 63 osnovne škole, tako da je današnjem prijemu prisustvovalo 63 učenika generacije.

“Ovo je jedna vrlo pozitivna aktivnost koja se nastavlja u kontinuitetu i gdje, prije svega, nagrađujemo i odajemo priznanje svim našim najboljim učenicima, našoj budućnosti. Smatramo da je znanje najveće bogatstvo i danas smo poslali jasnu takvu sliku i poruku. Mislim da je ovo način i da trebamo da se okrećemo našim najboljim učenicima, našoj mladosti, kako bi ih zadržali u Bosni i Hercegovini te kako bi bili nosioci svih društvenih aktivnosti i promjena u našem društvu” kazao je premijer Pivić.

Ministar Mušija naglasio je kako je druženje s najboljim učenicima generacije jedan od najljepših trenutaka u njihovom radu, sa kojeg žele poručiti kako “itekako cijene znanje i odgoj, i sve ono što je budućnost neše države i našeg sistema”.

“Ova će djeca u budućnosti biti reformatori ovog društva. Mi, kao vlada i kao ministarstvo, itekako trebamo staviti akcent na tu mladost i te ljude. I ne samo formalno, nego se i suštinski opredijeliti da ti ljudi imaju priliku da kroz svoj meritum, rad, odgoj, rast…dobiju priliku da se inkoporiraju u ovo društvo. Da ostanu u ovoj zemlji i da joj služe kako to rade sve najodgovornije zajednice, najodgovornija društva, a mi hoćemo da budemo upravo takvi” kazao je ministar Mušija, napomenuvši da je pred njima puno posla, ali da imaju namjeru istrajati na univerzalnim vrijednostima.

Uma Beganović iz Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” Zenica istakla je kako joj mnogo znači što je učenica generacije svoje škole, ali i današnji prijem u sjedištu Vlade ZDK.

“Jednostavno, osjećam da se sav trud koji sam ulagala, sve godine što sam se trudila i što sam imala podršku od drugih, sada se isplatili” kazala je Beganović, koja je upisala Prvu gimnaziju u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno