Zenica

VIDEO+FOTO: Put kroz Stranjane (opet) neupotrebljiv, mještani više ne vjeruju u gradonačelnikova obećanja o “hitnom rješenju”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Devetnaestog avgusta Zenicablog je objavio fotografije i video snimke sa područja Stranjana NA OVOM LINKU na kojems e vidi devastiran lokalni put kroz ovo zeničko selo.

Naime, nakon radova na kanalizaciji put je ostao nesaniran, a jak pljusak i nevrijeme su ga učinili nefunkcionalnim za saobraćaj.

Nepunih 24 sata nakon naše objave, kad su se za slučaj zainteresovali i drugi mediji, poput Federalne TV VIDJETI VIDEO NA OVOM LINKU i drugih portala, brzo su se javili zvanični i nezvanični “kanali informisanja” Gradske uprave Zenice.

Tako je na zvaničnoj stranici Grada Zenica promptno narednog jutra, 20. avgusta oibjavljena informacija o “hitnoj sanaciji i projektu završetka radova”. VIDJETI NA OVOM LINKU.

– Gradska uprava je odmah reagovala kako bi ublažila posljedice za građane. Na osnovu hitne procjene stanja, Gradska uprava je izdala nalog za interventnu sanaciju trenutnog stanja puta firmi “KomGrad-Ze”, koja je zadužena za redovno održavanje cesta. Radovi će biti izvedeni u najkraćem mogućem roku kako bi se osigurao prolaz i sigurnost za sve korisnike puta, objavljeno je u informaciji koja je jedino “zakrpila” brigu neinformisanih građana o stanju u Stranjanima.

Jedino što smo bili sigurni jeste da je Gradska uprava PRIZNALA da je put postao neupotrebljiv, ali nas je radovala informacija da se brzo reagovalo i put “zakrpio”.

Istovremeno, sa više “frontova” fanovi i sljedbenici političke partije i pojedinca gradonačelnika Fuada Kasumovića neuspješno su pokušali diskreditaciju čelnih ljudi Mjesne zajednice, koji su dokumentima i činjenicama raskrinkali laži o svojoj “neaktivnosti” u ovom i sličnim slučajevima,

Prošlo je nešto više od mjesec dana, 28. septembar je, a jaki pljuskovi su danas ponovno uništili nikad saniran put kroz Stranjane.

Mještani ove MZ nam šalju današnje snimke, fotografije i video, kazavši da je tokom predizborne kampanje aktuelna gradska vlast hvalila “brzom reakcijom”.

Ko zna, možda i nakon današnjeg pljuska “opet hitno reaguju” u ponedjeljak, kad dođu na posao. Iako je prošlo više od osam mejseci od početka radova, mještani s nevjericom gledaju u svaku narednu kišu.

Slike trenutnog stanja puta u selu Stranjani najbolji su pokazatelj lažnih obećanja aktuelnog gradonačelnika Fuada Kasumović.

– Gradonačelnik je “riješio problem” u avgustu tako što je poslao par kamiona pijeska i radnike koji su rupe samo zatrpali. To je daleko od ikakvog rješenja, jer svaka nova padavina taj isti pijesak nosi, te auta ne mogu da se kreću. Taj isti pijesak kiša odnese i do glavnog puta, te i na tom dijelu uzrokuje probleme. Kao i mnogo toga samo se krpi, a mještani više ne vjeruju nikakvim obećanjima, kažu nam.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno