Kultura

VIDEO+FOTO: Slobodna Bosna na naslovnicama u Muzeju Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Slobodna Bosna na naslovnicama u Muzeju Grada Zenica – U Muzeju Grada Zenice u petak uvečer je otvorena izložba naslovnica sedmičnika Slobodna Bosna – Proteklo je 25 godina od objavljivanja premijernog broja „Slobodne Bosne“. Senad Avdić, Nerzuk Ćurak i Fahrudin Đapo upustili su se u medijsku avanturu koju pratimo na naslovnicama koje je ilustrirao Zeničanin Mirza Ibrahmpašić.

-Zašto da ne, jer, one, veoma plastično, ilustruju sadržaj „Slobodne Bosne“. Primjetićete aktuelnost bilo koje od ilustracija, jer, iako su danas drugi akteri na sceni, ipak je riječ o istim ulogama… Izgleda kao da su novi glumci zamijenili stare u pogubnoj bosanskoj sapunici. I, na koncu, zašto volimo „Slobodnu Bosnu“? Jer je Slobodna, kazao je Adnadin Jašarević, direktor Muzej Grada Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno