Zenica

VIDEO+FOTO: Studio Elosso i Synapta Studio kreirali majice motivisane Zenicom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U studiju Elosso za prijatelje i zainteresovane priređena je večeras prezentacija ljetne kolekcije majica koje su motivisane Zenicom, a koje je priredila ekipa iz Studio Elosso uz podršku prijatelja iz Synapta Studio.

Kolekcija je inspirisana motivima Zenice i prema riječima Ene Begičević-Čeliković cilj im je bio da zabilježe neke motive koji nisu toliko dominantni među Zeničanima, a koji su svakako simboli i lijepi elementi ovog grada.

“Generalno ideja da radimo majice na temu Grada Zenice kuha se već nekoliko godina. Međutim, morale su se sve kockice poklopiti da se to realizuje, tako da smo napokon ove godine u saradnji sa ekipom iz Synapta Studio koji su bili zaduženi za print majica i realizovali ovaj projekat. Kao Zeničanka uvijek sam razmišljala šta to prezentuje moj grad. Mislim da Zenica ima mnogo da ponudi” istakla je Ena.

Iz ove priče su nastale tri dizajna, tri ilustracije i to jedna koja je zamišljena kao spoj fonta i sličica na kojoj su prikazani svi simboli ovog grada koji bi rado dali bilo kome ko nije odavdje da je ponese sa sobom. Drugi dizajn je “Zenica nostalgija” koji predstavlja sve ono za nas vežu lijepa sjećanja iz prošlosti kao što su Hotel Internacional, Željezara, bazeni, pekara Salčinović.

Treća ilustracija vezana je za Kamberovića polje gdje je ekipa htjela da prenese atmosferu sa gradskog parka.

“Nadam se da će prijatelji koji su večeras tu biti zadovoljni i dati nam svoje utiske i da će nam to biti inspiracija za novu kolekciju” navela je Ena Begičević-Čeliković.

Kolekcija se može pogledati i kupiti u Studio Elosso koji se nalazi na adresi Kočevska čikma BB, a također možete više o samoj kolekciji saznati na društvenim mrežama gdje možete i kontaktirati Studio Elosso.

Dio ove lijepe zeničke priče bio je Synapta Studio, a Kerim Demiri istakao je da je veoma sretan i ponosan što su kao mladi dio jedne ovako lijepe priče.

“Drago mi je da mi kao Synapta Studio, jedna mlada poduzetnička ekipa, smo skupili snagu i pružili Zenici nešto što do sada nije imala. To su zapravo te neke turističke ponude koje kada putujemo negdje sa zadovoljstvom ih ponesemo kao poklon. Na poziv naše drage kolegice Ene zajedničkim snagama smo ovo kreirali i ja se nadam i znam da ćemo nastaviti zajedno da sarađujemo i kreiramo neke zajedničke dizajne i neke nove majice koji će biti upečatljive za Zenicu. Sigurno nećemo stati samo na majicama, već će tu biti i nekih drugih artikala pa pozivam sve Zeničane i sve drage ljude koji vole Zenicu dođu i posjete i kupe neke od artikala”  s ponosom je istakao Kerim Demiri iz Synapta Studio.

Sama kolekcija je jedna pozitivna priča Zenice i ovaj grad predstavlja i brendira u lijepom svijetlu.  Naš prijatelj Aleksandar Pašić koji je bio privremeni stanovnik Zenice je u svojoj priči upravo spomenuo ove majice i dizajn i kao uspomenu iz našeg grada vratio je jednu od ovih majica (LINK ZA PRIČU).

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno