Ljudi

VIDEO+FOTO: U gašenju požara maglajskim herojima pomagao i sugrađanin kantonalni ministar Adnan Sirovica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Požari na više lokaliteta širom BiH nastavljaju da uništavaju šume, uprkos nadljudskoj borbi i naporu mještana, građana, dobrovoljaca, vatrogasaca, te pripadnika OS BIH.

Tako je i na području Maglaja, gdje sinoć zabilježeno da se svojim sugrađanima pridružio i aktuelni ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK, Adnan Sirovica.

On je jedan od desetina dobrovoljaca koji su se pridružili na lokalitetu  Strupina – Relote – Radojčići ( Klanci/Lukići/Devići), donoseći vodu za gašenje i vodu i hranu za spasioce.

Dio terena je pod minama što otežava posao gašenja. Svi su vidno umorni, ali ne odustaju.

Obzirom da ovakve scene nije baš niti uobičajene, niti svakodnevne, trebaju ostati zabilježene.

Tridesetčetverogodišnji Sirovica je diplomirani pravnik, i na čelu je ovog ministarstva oko 20 mjeseci.

Adnan je sin Amira Sirovice, “Zlatnog ljiljana” iz Ulišnjaka (Maglaj), borca 201. viteške brigade, komandira interventnih jedinica brigade, preminulog 2005. godine.

Zanimljiv podatak smo pronašli jučer da je ministar Sirovica jučer u toku radnog dana imao niz sastanaka i aktivnosti u ministarstvu u Zenici, bio gost u studiju BHRT-a u Sarajevu na temu boračke populacije, da bi potom po dolasku kući pridružio se sugrađanima.

Ništa čudno, jer, prije deset godina, u vrijeme velikih poplava 2014. godine aktivno je učestvovao u zaštiti i spašavanju stanovništva i materijalnih dobara, a bio je i član tadašnjeg maglajskog Kriznog štaba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno