Zenica

VIDEO+FOTO: Zenica domaćin humanitarnog nogometnog spektakla “I oni su zvijezde”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povom obilježavanja desete godišnjice od osnivanja Javne ustanove Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK, a u sklopu programa koji obuhvata više događaja i aktivnosti, na press konferenciji u press centru Gradske arene “Husejin Smajlović” Zenica predstavljen je i najavljen nogometni spektakl “I oni su zvijezde”.

Na press konferenciji su se medijima obratili učesnici ove manifestacije Elvir Krehmić, Nermin Šabić, Vlatko Glavaš, Ismail Zulfić, kao i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK Antonio Šimunović, Sinan Sinanović koji je pomagao organizaciju same utakmice i koordinatorica svih poslovnih jedinica JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK Meldina Ugarak.

Prema najavama, utakmica se igra u zeničkog areni “Husejin Smajlović” od 18h u četvtak (26. septembra).

Djeca i odrasle osobe s poteškoćama igrat će nogometnu utakmicu s poznatim ličnostima. Nogometni reprezentativci, vrhunski sportisti, koji su ostvarili izuzetne rezultate, te osobe iz kulturnog i javnog života, zajedno s korisnicima i zaposlenicima Centra, na terenu će pokazati kako treba da funkcioniše inkluzija u pravom smislu riječi – jer oni su istinski heroji, naglašeno je na press-konferenciji. Ljudi s poteškoćama postižu izvrsne rezultate – samo ih trebamo vidjeti, pratiti i podržati, riječi su učesnika ove manifestacije.

Pored sportskog segmenta, predviđeno je da uz prigodan scensko-umjetnički performans ovo bude i kulturna manifestacija.

Nešto više o samoj manifestaciji, kao i ustanovi u izjavama učesnika i organizatora:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno