Nesreće

VIDEO+FOTO: Zeničanin leži pet dana mrtav u stanu, tijelo niko ne preuzima. Tek večeras najavljeno rješenje slučaja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras se našoj redakciji obratila grupa stanara iz ulice Bulevar Kulina Bana, sa broja 31.

– Mi se nalazimo u ulici Bulevar Kulina Bana 31, već peti dan u stanu leži mrtav naš sugrađanin Asim Čano, napisali su nam.

Stan mu je navodno dodjeljen kao socijalnom slučaju, nalazi se u prizemlju ove zgrade.

Prema tvrdnjama stanara, policija koja je uz mrtvozornike obavila uviđaj, rekla im je da se radi o prirodnoj smrti, ali da, kao u nizu ranijih slučajeva, nakon toga počinje “prebacivanje loptice” o tome ko je nadležan da preuzme, te sahrani osobu koja nema primanja u ovom gradu, ali ni nasljednika koji bi preuzeli troškove.

– Iz policije nam je rečeno da ko zna koji put niko neće da se bavi time niti da preuzme tijelo. mi ne znamo nikog njegovog, a haustorom se već širi užasan i nesnosan miris, rečeno nam je.

Redakciji Zenicabloga je iz policije rečeno da su podaci koje su nam prezentirali građani istiniti, te da se trenutno vode razgovori o tome da se ova neugodna situacija riješi.

Večeras se, posredstvom press službe, oglasio direktor KPZ Rusmir Isak, koji je saopćio da će tokom sutrašnjeg dana (petak), uz mjere osiguranja iz KPZ-a biti izveden sin umrlog Zeničanina, koji bi trebao preuzeti tijelo.

– Obavio sam razgovor sa pomoćnicima i odgajateljem, utvrdili smo da nema zakonske prepreke i da se ne radi o rizičnom osuđeniku, tako da ćemo već sutra, uz izuzetne mjere sigurnosti, sprovesti sina preminulog Zeničanina kako bi se izuzelo tijelo njegovog oca i tako omogućio njegov ukop i dženaza – kazao je.

Podsjećamo, proteklih godina Zenicablog je u više navrata pisao o sugrađanima koji su mrtvi danima bili u stanu, jer ne postoji sistemsko rješenje za osobe koje nemaju žive nasljednike ili su socijalni slučajevi. Tek nakon što priče dospiju u medije, alarmiraju se nadležni koji tada počnu raditi svoj posao.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno