Info

Vlada ZDK donijela nekoliko odluka za kupovinu opreme i CT uređaja za KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na današnjem zasjedanju nekoliko prijedloga odluka o odobravanju sredstava JU Kantonalna bolnica Zenica, među kojima je i odluka za nabavku CT aparata – potvrdio je Feni premijer ZDK-a Nezir Pivić.

-Danas smo imali priliku da iz oblasti zdravstva raspravljamo o realizaciji kapitalnih projekata. Ono što je važno jeste da je za KBZ ove godine nabavljen novi CT aparat, u iznosu od preko 2.000.000 KM. To je dokaz da smo, ne samo opredjeljeni za gradnju nove kantonalne bolnice, nego da uporedo s tim kupujemo i savremene aparate koji su potrebni za što bolju preventivu i liječenje građana ZDK – kazao je Pivić.

Najavljuje da će narednih dana biti prezentirana sva oprema koju je nabavila ta bolnica.

Osim CT-a, dobila je novac i za nabavku transportnog kontejnera/spremnika, zatim za SPECT kamere, kao i za pokriće troškova nabavke građevinskih radova te za pokriće troškova nabavke medicinske i nemedicinske opreme u 2024. godini.

Osim odluka o KBZ-u, dodao je, izdvojena su i sredstva za poticaje poljoprivredi te boračku zaštitu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno