Politika

Vlada ZDK odobrila sredstva za kupovinu novog CT aparata u Kantonalnoj bolnici te odobrila sredstva poticaja u poljoprivrednicima i održivom povratku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer Nezir Pivić, usvojila je više odluka o odobravanju sredstava JU Kantonalna bolnica Zenica, među kojima je i odluka o nabavci CT aparata vrijednog 2.339.941,50 KM.

Osim CT-a, Kantonalnoj bolnici su odobrena sredstva i za nabavku transportnog kontejnera/spremnika, zatim SPECT kamere, kao i za pokriće troškova nabavke građevinskih radova te nabavke medicinske i nemedicinske opreme u 2024. godini.

-Ovo je potvrda da smo ne samo opredjeljeni za gradnju Nove Kantonalne bolnice, nego da uporedo s tim kupujemo i savremene aparate koji su potrebni za što bolju preventivu i liječenje građana – rekao je premijer Pivić.

Vlada je odobrila i sredstava poticaja poljoprivrednim proizvođačima u iznosu od 438.940. Od toga, projekti 22 registrovana poslovna subjekta podržani su sa 300.000,00 KM, dok je 12 peradara dobilo poticaj za držanje koka nosilja u iznosu od 138.940,00 KM ili 2,00 KM po pilenki.

Odobrena su i sredstva u iznosu od 91.884,20 KM za projekte održivog povratka u općinama Vareš, Maglaj i Žepče.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno