Zenica

Vodič za bolje razumijevanje Budžeta Grada

Vodič za bolje razumijevanje Budžeta Grada
Vodič za bolje razumijevanje Budžeta Grada
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vodič za bolje razumijevanje Budžeta Grada  – Uporedo sa izradom Budžeta Grada Zenica za 2016. godinu Gradska uprava je u saradnji sa Agencijom EDA iz Banjaluke uradila i brošuru “Budžet za građane” koja na ilustrativan način prikazuje određene dijelove gradskog budžeta.

“Budžet za građane” na jednostavan način prikazuje kako se prikuplja i troši novac iz Budžeta Grada Zenica. Ovaj svojevrstan vodič za bolje razumijevanje Budžeta Grada namijenjen je svim građanima koji žele da budu obaviješteni o planovima lokalne samouprave i omogućava im da prate realizaciju postavljenih ciljeva.

Izrada Budžeta se zasniva na pravičnom načinu odabira prioriteta. Znamo da postoji određeni zazor građana u odnosu na institucije. Stvaraju se dvije grupe, jedna ispred šaltera i druga iza šaltera. Želimo prevazići taj jaz, želimo da gradska uprava bude produžena ruka građana koji imaju pravo iskazati svoj stav, davati prijedloge i izražavati kritike na račun načina utroška budžetskih sredstava.

Sada putem “Budžeta za građane” javnost može da prati i kontroliše rad lokalne samouprave.

Ovo bi trebalo da postane još jedna pozitivna praksa saradnje lokalne samouprave i građana.

Preuzmite e-brošuru



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno