Info

Završen kurs opismenjavanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završen kurs opismenjavanja – Uz Švicarski Caritas, Asocijacija za razvoj LEDA realizuje projekat Uključivanje i obrazovanje Roma u Bosni i Hercegovini, 2016. Projekat se realizuje u Zeničko Dobojskom i Sarajevskom Kantonu i baziran je podršku djece, odnosno uključivanje što više djece Roma u školski sistem.
Uz podršku djeci, u projekat su uključene i brojne aktivnosti koje podržavaju roditelje, kako kroz tematske roditeljske sastanke tako i kroz prekvalifikaciju kurs opismenjavanja odraslih osoba.

Danas je upriličena svečana dodjela certifikata osobama koje su završile četveromjesečni kurs opismenjavanja. Kurs u trajanju od 40 školskih sati je pohađalo 7 osoba koje su stekli osnovna znanja u pisanju i sticanju osnovnih matematičkih vještina. Voditeljica kursa je prošla andragošku obuku za obrazovanje odraslih, te kroz kurs aktivno koristila stečene kompetencije.

Vlade Švicarske i Lihtenštajna i Fondacija Medicor su se opredijelile da, zajedno sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Caritasom Švicarske i nevladinom organizacijom „Budi moj prijatelj“ i Asocijacijom za razvoj LEDA, poboljšaju položaj djece romske nacionalnosti i njihovu integraciju u društvo.

Za više informacija molimo da kontaktirate Adelu Mehinagić, koordinatoricu projekta Asocijacije za razvoj LEDA na broj +387 32 203 010



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno