Politika

ZDK: Zdravstveni postaje Medicinski fakultet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština: Zdravstveni postaje Medicinski fakultet – Na današnjem nastavku 25. sjednice Skupštine Zeničko dobojskog kantona najviše rasprave izazvala je Informacija o maloljetničkom prestupništvu. Nakon brojnih diskusija,uz Informaciju je prihvaćeno i više zaključaka. S druge strane nije usvojena Informacija o stanju životne sredine za 2014. godinu.

Kasno popodne otpočeo je rad nove,26. sjednice. Zastupnicima kantonalne skupštine obratila se Azra Mujkić, majka poginulog dječaka Haruna, koji je izgubio život u septembru 2014. godine u osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici. Njeno bolno iskustvo u traganju za detaljima ove tragedije otvorilo je široku raspravu o problemu maloljetničkog prestupništva. Kako je naglasila, njen cilj je istina i spremna je ići do kraja, jer je, obdukcioni nalaz,kako je rekla, potvrdio da se radilo o ubistvu.

Uz prihvatanje Informacije, usvojeno je i više zaključaka, među kojima i davanje obaveze Vladi da sačini strateški dokument u borbi protiv maloljetničkog prestupništva. Takođe, od nadležni institucija (Tužilaštvo ZDK, MUP, Ministarstvo obrazovanja), bit će zatražena informacija o poduzetim aktivnostima na rasvjetljavanju ovog tragičnog slučaja.

Skupština nije prihvatila Informaciju o stanju životne sredine u 2014. godini koju je pripremio Institut „Kemal Kapetanović“ u Zenici, jer je, kako su istakli predstavnici nadležne skupštinske komisije, nepotpuna i nedorečena.

Kasno popodne otvoren je rad nove sjednice kantonalne skupštine na čijem je dnevnom redu bio Nacrt Zakona o javnom okupljanju. Prema dvjema Odlukama koje će razmatrati Skupština, Zdravstveni fakultet Univerziteta u Zenici trebao bi prerasti u Medicinski fakultet. U dnevnom redu Skupštine su bili i Zakoni o pozorišnoj,odnosno Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti. (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno