Nogomet

Zenica domaćin Finale KUPA Regija NS/FS BiH 2024.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove srijede, 05.6.2024.godine, u Zenici se igra Finalna utakmica KUPA Regija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u kojoj se sastaju Nogometni savez ZDK i Nogometni savez Tuzlanskog kantona. Utakmica je na rasporedu od 17,00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Amaterska reprezentacija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pokušat će ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada je osvojila Kup regija N/FSBiH, te poslije prvog mjesta u kvalifikacijama plasirala se i na završnicu UEFA Kupa regija.

Selekcija ZDK, koju s klupe predvodi Ermin Vehabović, uz asistenciju Dine Mačka i Adisa Nurkovića, u prošlom krugu je savladala u Banjoj Luci Područni fudbalski savez Banja Luka sa 0:2, dok je ekipa Tuzlanskog kantona do finala došla nakon pobjede u Hadžićima protiv Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo poslije boljeg izvođenja penala 1:1 (penalima 2:4).

Službena lica za utakmicu u Zenici:

Glavni sudija će biti  Ernis Džemidžić iz Goražda, dok će pomoćnici biti A1 Davor Maksimović iz Doboja, A2 Jure Musa iz Čitluka, četvrti sudija Miroslav Bjelica iz Trnova, delegat Safet Radmilović (Goražde), a

Safet Radmilović iz Goražda će biti delegt susreta, dok je posmatrač suđenja Dalibor Drašković (Istočno Sarajevo).

Stadion u Trening centru NS/FS BiH u Zenici će biti otvoren za posjetioce, te se očekuje i podrška za Amatersku reprezentaciju Nogometnog saveza ZDK.

E.Imamović

Foto iz saveza



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno