Zenica

ZENICA: Krizma u Čajdrašu, prisustvovao nadbiskup Tomo Vukšić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, 18. maja, vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić tokom misnog slavlja u župi Srca Isusova u Čajdrašu, podijelio je sakrament sv. krizme za 25 kandidata iz zeničkih župa.

Nakon svečanog dočeka nadbiskup je prije euharistije susreo krizmanike čime je imao uvid u njihovo znanje vjere te su oni mogli pristupiti podjeli sakramenta potvrde.

Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio mons. Vukšić u koncelebraciji više svećenika, među kojima su bili župnik vlč. Josip Šimunović, župnici svih zeničkih župa te oni koji djeluju u tome kraju i svećenici koji potječu iz toga kraja.

Na početku sv. mise nadbiskup Tomo pozdravio je krizmanike i vjernike koji su došli uveličati slavlje.

Nakon naviještenog Evanđelja župnik je predstavio kandidate za sv. krizmu, a zatim je mons. Vukšić uputio prigodnu propovijed u kojoj je potaknuo mlade da živeći svoju vjeru i jačajući vlastiti identitet kršćanina. „U ovom vremenu u kojemu živimo pozvani smo obogaćivati ljude s kojima živimo i mjesta na kojima živimo. Upravo smo pozvani djelovati sada i na ovomu mjestu, dajući dio sebe i onoga što smo usvojili zasigurno ćemo biti oni koji oplemenjuju ovaj svijet i čine ga boljim“, kazao je, uz ostalo, propovjednik zaključujući kako „koliko god dobar bio svijet, mi smo pozvani činiti više kako bismo u svakom trenutku i na svakom mjestu izgrađivali i činili ono najbolje“.

Nakon propovijedi kandidati za krizmu i okupljeni vjernici ispovjedili su svoju vjeru, a mons. Vukšić je molitvom i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde.

Na kraju misnog slavlja, župnik vlč. Šimunović pozdravio je i zahvalio nadbiskupu Tomi, a potom je to uime krizmanika učinilo i dvoje mladih.

Uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika.

Autor: J.M., KT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno