Zenica

Zeničani se upoznali sa Budžetom za građane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani se upoznali sa Budžetom za građane ZDK – Na 47. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, jednoglasno je usvojena Odluka o uvođenju metodologije za izradu Budžeta za građane koji se odnosi na 2016. godinu. Time je Vlada Zeničko-dobojskog kantona postala prva vlada koja je pristupila izradi ovakvog budžeta.

Budžet za građane predstavlja pojednostavljenu, transparentnu, građansku verziju budžeta pripremljenu u saradnji sa građanima i predstavnicima nevladinog sektora. Budžet ne predstavlja samo dokument kojim se ukazuje na strukturu rashoda i prihoda, on predstavlja i edukativni akt zagrađane.

budzet_zedk - promo Zenica (1)Udruženje “Naša djeca” Zenica je konsultovano prilikom izrade Budžeta za građane, te je pružilo podršku u promociji Budžeta za građane kroz radijske emisije i objave.

Shodno tome, još jedna od aktivnosti Udruženja je bila današnja podjela ovog Vodiča, koja je realizovana na Trgu Alije Izetbegovića od 12 do 14 sati.

Cilj organizatora je bio da što veći broj građana bude upoznat sa kreiranim Vodičem.

Udruženje za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica
Londža 126, Zenica
www.activezenica.com; www.snaznijiglaszadjecu.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno