Košarka

Zeničanin Danko Cvitanović sa juniorskom reprezentacijom BiH putuje na EP u Skoplje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Danko Cvitanović sa juniorskom reprezentacijom BiH putuje na EP u Skoplje- Lagano počinju pripreme za Evropska prvenstva omladinskih kategorija u organizaciji FIBA.

Tako će i od 26. jula pa do 4. augusta u Skoplju, Sjeverna Makedonija biti održano Evropsko prvenstvo “B” divizije za juniore na kojem će učestvovati i Bosna i Hercegovina.

Na spisku selektora Borisa Jokanovića se našao i Danko Cvitanović, član KK Orlovik Žepče.

Cvitanović je svoju karijeru  započeo u Zenici u ekipi KK Kengur gdje je prepoznat kao jedan od najboljih mladih igrača svog godišta u BiH. Nakon sjajnih rezultata, kako timskih i individualnih Cvitanović je bio u Njemačkoj član Bayerna, a nakon povratka u BiH postao je dio ekipe KK Orlovik gdje iako još po stažu omladinski igrač, u A1 ligi je igrao i po 30 minuta u seniorskoj košarci i bio jedan od nosioca igre ekipe u borbi za ulazak u Premijer ligu BiH.

Ove sezone Cvitanović je debitovao u Premijer ligi BiH sa samo 17 godina, a sa juniorskom ekipom Orlovika je imao zapažen nastup na Državnom prvenstvu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno