Info

Zeničanin Elvedin Omić preuzima visoku funkciju u vojnom dijelu misije BiH u NATO-u i posao vojnog atašea BIH u Belgiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centar za obuku operacija podrške miru (PSOTC) je upriličio oproštajnu ceremoniju u čast brigadiru Elvedinu Omiću koji prelazi iz svoje uloge komandanta PSOTC-a na novu poziciju.

Brigadir Omić preuzeo je komandu nad PSOTC-om u septembru 2020 godine, donoseći sa sobom bogato iskustvo iz ranijih zadataka, među kojima su i oficiri NATO štaba IMS-a u Briselu, načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju pri Zajedničkom štabu Oružanih snaga BiH i Odjeljenja kurseva za širu bezbjednost u PSOTC-u.

Naredni zadatak će mu biti zamjenik načelnika vojnog dijela Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u i vojnog izaslanika Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji.

Tokom skoro četverogodišnjeg mandata komandanta, brigadir Omić je odigrao ključnu ulogu u modernizaciji, rastu i napredovanju PSOTC-a.

Njegova nepokolebljiva posvećenost izvrsnosti, profesionalizmu i dobrobiti njegovog tima bila je očita u svim aspektima njegovog vođstva.

Pod njegovim vodstvom, PSOTC je dosljedno postizao ambiciozne, ali realistične ciljeve, održavajući visoke standarde integrite Stručnost, liderstvo i lična ulaganja pukovnika Omića u njegov tim ostavili su trajno nasljeđe u PSOTC-u.

  • Nakon četiri godine provedene na dužnosti komandanta PSOTC-a, došlo je vrijeme da krenem dalje. Protekle četiri godine uživao sam radeći posao koji volim, sa timom posvećenih profesionalaca koji su uložili mnogo u uspjeh naše organizacije. Ne postoje riječi kojim bih dovoljno zahvalio svojim saradnicima na požrtvovanju, njihovoj podršci i doprinosu uspjehu koji smo svi zajedno postigli. Nova pozicija koja me očekuje u Vojnom dijelu misije Bosne i Hercegovine pri NATO u Briselu i dužnost vojnog atašea u Belgiji možda jeste privlačnija i predstavlja novi izazov u mojoj karijeri, ali znam da će PSOTC uvijek ostati u mom srcu kao najbolje okruženje u kojem sam ikad radio, zbog kojeg sam ponosan što nosim ovu uniformu i služim svojoj zemlji. Novom komandantu želim da postigne jos veće uspjehe i nimalo ne sumnjam da će se to i desiti poznavajući njegove ljudske kvalitete i profesionalne kompetencije. Svima zajedno ostaje nam obaveza da nastavimo davati doprinos za sigurnost i prosperitet jedine nam domovine, istakao je brigadir Omić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno