Ostali sportovi

Zeničanin Vedad Karić najbrži na Kleku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš najbolji biciklista, član biciklističkog kluba Rotacija – SPIN iz Zenice je u domaćem prvenstvu zabilježio novi nastup i na istom ostvario još jednu pobjedu u nizu.

Domaćin XCM utrke “Krug oko Kleka”, koja se ujedno bodovala za Premijer ligu BiH u XC disciplini je bio biciklistički klub Tajan iz Zavidovića i biciklistički savez BiH.

Utrku dugu 50 kilometara sa 1800 metara elevacije, Vedad je prešao sa vremenom 2 sata i 22 minute, ubjedljivo ispred drugoplasiranog.

“Zadovoljan sam svojim nastupom, uzimajući u obzir veliku vrućinu ali i oprez od neželjenog pada, obzirom da naredni vikend nastupam na balkanskom prvenstvu u maratonu. Forma je tu, sljedeću sedmicu ću smanjiti volumen kako bih se što bolje odmorio za pomenutu utrku i ako sve bude onako kako smo u klubu planirali, mogao bih imati jako dobar plasman. Ne želim ništa da obećam, osim da ću dati svoj maksimum, a uz svoj maksimum sa određenom dozom sreće imam pravo da se nadam postolju.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno