Info

Zenička bolnica ponudila svaku vrstu pomoći za zbrinjavanje unesrećenih u poplavama u Hercegovini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica (KBZ) ponudila je pomoć u vidu medicinskog kadra, sanitetskog vozila i drugih potrebnih resursa za akciju spašavanja i pružanja medicinske pomoći poplavama i klizištima ugroženom stanovništvu sa područja Hercegovine – potvrdio je Feni direktor KBZ-a dr. Tarik Zulović.

– Spremni smo koordinirati s vašim institucijama i uključiti se u pružanje podrške u skladu s važećim propisima o djelovanju u vanrednim situacijama. Također, stavljamo na raspolaganje kapacitete KBZ-a za prihvat, smještaj i tretman povrijeđenog stanovništva – kazao je Zulović, koji je u dopisu kolegama iz hercegovačkih ustanova poručio kako očekuje obavijest o konkretnim potrebama i mogućnostima, kako bi se što prije mogli organizirati za pružanje pomoći.

Kantonalna vlada Zeničko-dobojskog kantona, posredstvom Kantonalne uprave za Civilnu zaštitu ZDK-a, odlučila je uputiti mehanizaciju i potrebno ljudstvo za podršku u spašavanju ljudstva i dobara te sanaciju šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno