Ostali sportovi

Zenički bacač kugle Enhar Mahmić izborio plasman u finale na EP za juniore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački reprezentativac u bacanju kugle (5 kg), Zeničanin Enhar Mahmić, izborio je plasman u finale na Evropskom atletskom juniorskom prvenstvu (U18), koje se od 18.-21. jula održava u slovačkom gradu Banska Bystrica.

Mahmić je u današnjim kvalifikacijama, u kojima je norma za finale iznosila 18.80 metaram a u kojima nastupilo ukupno 18 bacača, s dužinom 17.04 metra zauzeo sedmo mjesto u kvalifikacijskj grupi B, dok je u ukupnom plasmanu osvojio 12. mjesto te je kao posljednji izborio nastup i u sutrašnjem finalu.

Drugi bh. predstavnik i njegov klupski kolega iz AK Zenica, Almin Talić, bio je također sedmi u kvalifikacijskoj grupi A, ali s dužinom 16.73 metra, što mu je na kraju bilo dovoljno za 15. mjesto te nije izborio plasman u finale.

Hrvat Jan Ferina s 19.27, Rumun Stefan Alexandru Ciobanu s 19.14 i Šveđanin Ludvig Ellgren s ličnim rekordom 18.87 metara, jedini su ispunili normu za finale, dok je preostalih devet takmičara nastup u finalu obezbijedilo na osnovu plasmana.

Zanimljivo je da su Mahmić i Talić bili najmlađi takmičari u današnjim kvalifikacijama te uz Rumuna Raul Andrei Filomina, koji je rođen 1. januara 2008. godine, bili i jedini takmičari tog godišta, dok su svi ostali rođeni 2007. godine.

Talić, kojeg trenira i trener Mesuda Pezera, Mehmed Skender, rođen je 9. decembra 2008., ima lični rekord 17.19 metara. Mahmić, kojeg trenira Hamza Alić, rođen je 5. juna 2008. godine i njegov lični rekord iznosi 17.51 metar.

Zerina Bešlija iz Vogošće jučer je okončala takmičenje u kvalifikacijama s hicem od 13.75 metara, s kojim je zauzela ukupno 18., pretposljednje mjesto.

Najbolji lični rezultat Bešlije iznosi 14.61 metar i ostvarila ga je ove sezone, a ta bi joj dužina bila dostatna za plasman u finale po plasmanu, jer je, kao posljednja, u finale s dužinom od 14.54 metra ušla Šveđanka Elin Runemar.

Sutra će, s početkom u 9.05 sati, Sarajka Emina Omanović nastupiti u kvalifikacijama skoka u dalj. Omanović ima lični rekord od 5.94 metara, dok je ove sezone najduže skakala 5.81 m.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno