Ostali sportovi

Zenički KSO pobjednik na turniru u Kaknju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji SD RVI KAKANJ 92-OKI KAKANJ 92, odigran je XXI po redu turnir, koji spada u turnire sa najdužom tradicijom u poratnoj Bosni i Hercegovini.

Od osnivanja 1995. godine, Odbojkaški klub invalida „Kakanj 92“ organizuje ovaj turnir u znak sjećanja na poginule saborce 28.04.1993.godine u Popovoj Luci na Vozućkom ratištu.Tog dana u jednom času poginuo je najveći broj kakanjskih sinova, pa je ovaj turnir dobio i naziv Šehidi Kaknja, koji će se potom uvrstiti i u program obilježavanja Dana kakanjskih šehida i poginulih boraca vozućkog ratišta, pod pokroviteljstvom Općine Kakanj.
Turniru su pored organizatora i učesnika: OKI Kakanj 92, odazvale ekipe: KSO Čelik 07 iz Zenice i IOK Tigar 119 iz Banovića. U ime Načelnika Općine Kakanj, prisutnima se obratio Samir Lušija,stručni saradnik za sport i uposlenik Službe za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu Općine, koji je i otvorio turnir. Po tradiciji, prisutnima se obratio i predsjednik općinske organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj Tahir Mandžuka, predstavnici boračkih organizacija Muhidin Begić i Zehrudin Delibašić, kao i potpredsjednik Saveza RVI Federacije BiH Midhat Hodžić.

Dodjela priznanja i ručak obavljen je u Taverni ES, ponovo kao dio dvadesetogodišnje tradicije, jer je jedan od poginulih boraca na Vozući i brat vlasnika Taverne.

Mada je rezultat na ovom turniru bio u drugom planu, prvo mjesto osvojila je ekipa KSO Čelik 07 iz Zenice, domaći OKI Kakanj je drugi, dok su gosti iz Banovića zauzeli teće mjesto.

Organizator se zahvaljuje ekipama učesnicama, koje su pored prvenstvenih obaveza u svojim ligama, odvojili i vrijeme i novac da doputuju u Kakanj i daju svoj doprinos u odavanju počasti Kakanjskim Šehidima. Delegacija sportista je položila cvijeće u gradskom spomen parku .

OKI KAKANJ 92 se zahvaljuje i Općini Kakanj koja je jedina učestvovala u sufinansiranju ovog turnira.

KakanjLive



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno